Η ιδιότυπη ασυλία και αφωνία του Κώστα Σημίτη

Η ιδιότυπη ασυλία και αφωνία του Κώστα Σημίτη

Ο πρώην πρωθυπουργός απολάμβανε – και απολαμβάνει ακόμα – μιας ιδιότυπης ασυλίας από ένα πολιτικό, οικονομικό και μηντιακό σύστημα που τον έχει ανακηρύξει ως την εσωτερικού χώρου ιερή αγελάδα του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και όχι μόνον.

Ο ίδιος, αν και πλέον βετεράνος που έχει κερδίσει την παράγραφο που του αναλογεί στην πολιτική ιστορία του τόπου, δείχνει να απολαμβάνει με μεγάλη ικανοποίηση αυτή την ιδιότυπη μεταχείριση δια της σιωπής του και δια της προκλητικά επαναλαμβανόμενης… απάντησής του πως αν και πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για τις δωροδοκίες των υπουργών του και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που έκαναν.

Και απολαμβάνει την ιδιότυπη μεταχείριση αφού ακόμα και σήμερα το εν ζωή ακόμα πολιτικό, οικονομικό και μηντιακό σύστημα συνεχίζει να μην ενοχλεί, να μην θέτει ερωτήσεις, επί της ουσίας να προστατεύει τον τότε πρωθυπουργό.

Το πολιτικό, οικονομικό και μηντιακό αυτό σύστημα έχει αποδεχθεί πλήρως και προσπαθεί να πείσει και εκείνους που αντιμετωπίζει ακόμα ως υπηκόους του, ότι ο Κώστας Σημίτης δεν γνώριζε για τις μίζες Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου και Μαντέλη. Δεν γνώριζε καν ότι ο «στρατηγός» του, Θεόδωρος Τσουκάτος, έπαιρνε μαύρες σακούλες με μίζες από τη Siemens, όχι για τον εαυτό του όπως ο ίδιος έχει καταθέσει αλλά για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος του οποίου ήταν ο Κώστας Σημίτης.

Και κάπως έτσι έρχονται σε κάθε πολίτη αυθόρμητα ερωτήματα του τύπου… Ως πρωθυπουργός και πρόεδρος της κυβέρνησης δεν είχε ιδέα;

Και καλά, του… ξέφυγε ο Τσοχατζόπουλος, του ξέφυγε, όμως, και ο Παπαντωνίου και ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος;

Δεν έλεγχε κανέναν υπουργό του;

Δεν είχε καν τον έλεγχο του κόμματός του;

Δεν γνώριζε από πού έμπαιναν στο κομματικό ταμείο τα μαύρα και άραχνα χρήματα;

Δεν ήξερε ή γνώριζε και σιωπούσε;

Ότι από τα δυο και εάν συνέβη είναι εξαιρετικά μεμπτό. Εάν δεν ήξερε, σημαίνει ότι ήταν πρωθυπουργός σε ένα παράλληλο σύμπαν. Εάν και γνώριζε και σιωπούσε τότε… Big Bang.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter