Η Ινδία των «άλλων», της εκτός πολιτικής ορθότητας, στο Docville, με το Documento αυτή την Κυριακή

Η Ινδία των «άλλων», της εκτός πολιτικής ορθότητας, στο Docville, με το Documento αυτή την Κυριακή

-Ο φωτογράφος Περικλής Μεράκος πραγματοποιεί έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Τεχνών του Αρχείου Ιστορίας και Τέχνης Κοζάνης και αφηγείται στον Παναγιώτη Φρούντζο τις ιστορίες που κρύβονται στα έργα του καθώς και τις ιστορίες από τους «άλλους»- τους ανθρώπους που βρίσκονται εκτός πολιτικής ορθότητας σε χώρες όπως η Ινδία και το Καζακστάν.

-Λίγες μέρες προτού ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων η τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα μιλάει στον Σπύρο Οικόπουλο για μουσική και όχι μόνο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Eίμαστε λαός με συναίσθημα και μνήμη και όταν ξυνόμαστε τότε αυτή ξυπνάει».

-«Η Μέι σπατάλησε δύο ολόκληρα χρόνια από τον χρόνο μας», λέει μεταξύ άλλων ο σπουδαίος Αγγλος συγγραφέας Τζόναθαν Κόου στο Documento και την Έμυ Ντούρου σε μια συνέντευξη που έγινε με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Μέση Αγγλία» στην Ελλάδα.

-Mε αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο του συνθέτη (15 Ιουνίου 1994) ένα διαφορετικό κείμενο-ιχνηλάτηση του πολιτικού δημιουργού μέσα από την κινηματογραφική του μουσική. Το υπογράφει ο παραγωγός στο metadeftero.gr Κώστας Αδαμόπουλος.

-Σταθμοί, γεγονότα και αριθμοί που πρέπει να γνωρίζετε ανηφορίζοντας στο Ηρώδειο όπου ο Ιαν Αντερσον θα γιορτάζει μισό αιώνα από τη γέννηση του θρυλικού συγκροτήματος JethroTull. Το κείμενο είναι του Γιάννη Πούλλου.

-Το έργο «Himmelweg» (Ο δρόμος για τον ουρανό) του Ισπανού Χουάν Μαγιόρκα παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών. Η σκηνοθέτιδα της παράστασης Έλενα Καρακούλη μίλησε στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τη φάρσα που οδήγησε στο Άουσβιτς, τους μηχανισμούς του θεάματος και τις πληγές που δεν έχουν κλείσει οριστικά.

-Δημοφιλή μπλοκμπάστερ, επιστροφές σημαντικών δημιουργών, θρίλερ και animation για όλη την οικογένεια. Ιδού τα 10 σημαντικότερα φιλμ του φετινού καλοκαιριού. Στο ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter