Η Ινδονησία διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032

Η Ινδονησία διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032

Η Ινδονησία υπέβαλε πρόταση για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032, όπως ανέφερε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, αφού κέρδισε τα εύσημα για τη διοργάνωση των Ασιατικών Αγώνων του περασμένου έτους, αν και θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από την Ινδία και μία κοινή προσφορά της Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Ο πρεσβευτής της Ινδονησίας στην Ελβετία υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή του προέδρου Γιόκο Βιντόντο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

« Η ΔΟΕ έχει αναγνωρίσει τις δυνατότητες της Ινδονησίας κατά τη διάρκεια των Αsian Games και των Asian Paragames του 2018», ανέφερε ο πρεσβευτής Μουλιαμάν Ντ. Χαντάντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Antara. «Πιστεύουμε ότι είναι ένα ισχυρό θεμέλιο».

Ένας ανώτερος υπάλληλος στο συντονιστικό υπουργείο για την ανθρώπινη ανάπτυξη και τον πολιτισμό, επιβεβαίωσε την πρόταση.

Εάν το πολυπληθέστερο έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας κερδίσει την ευκαιρία να φιλοξενήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, θα γίνει η τέταρτη ασιατική χώρα που θα το κάνει μετά την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Η ΔΟΕ θα επιλέξει τον οικοδεσπότη του 2032 μέχρι το έτος 2025.

Το Τόκιο θα φιλοξενήσει τους επόμενους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020, το Παρίσι εκείνους του 2024 και το Λος Άντζελες τέσσερα χρόνια αργότερα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter