Η Ιορδανία προειδοποιεί το Ισραήλ για τις «βαρβαρικές επιθέσεις» στο τέμενος Αλ Άκσα

Η Ιορδανία προειδοποιεί το Ισραήλ για τις «βαρβαρικές επιθέσεις» στο τέμενος Αλ Άκσα
Προσκυνήτριες στο τέμενος

Η Ιορδανία προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ να σταματήσει τις ενέργειες που περιέγραψε ως «βαρβαρικές» επιθέσεις, κατά προσκυνητών στο τέμενος Αλ Άκσα, της Ιερουσαλήμ, δηλώνοντας ότι θα κλιμακώσει την άσκηση διεθνούς πίεσης, σύμφωνα με μία επίσημη ανακοίνωση.

Το Βασίλειο της Ιορδανίας έχει καθεστώς εποπτείας μουσουλμανικών και χριστιανικών ιερών τοποθεσιών στην Ιερουσαλήμ, ενώ τόνισε πως το Ισραήλ θα πρέπει να σεβαστεί τους προσκυνητές και τη διεθνή νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των Αράβων στην αμφιλεγόμενη πόλη.

Στο μεταξύ, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα για τον τερματισμό της βίας στην Ιερουσαλήμ, προσκαλώντας τις εμπλεκόμενες πλευρές να αναζητήσουν λύσεις, προκειμένου να σεβαστούν την πολυπολιτισμική ταυτότητα της Ιερής Πόλης.

«Η βία τροφοδοτεί τη βία. Σταματήστε τις συγκρούσεις» είπε ο ίδιος σε προσκυνητές που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών και της Ισραηλινής αστυνομίας έξω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ το Σάββατο, καθώς δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνων προσκυνητών προσευχήθηκαν στο γειτονικό τέμενος Αλ Άκσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter