Ανακοίνωση του Σάντσεθ

Η Ισπανία δέχεται το πλοίο "Aquarius" με τους 629 μετανάστες

Το γραφείο του Ισπανού πρωθυπουργού ανακοίνωσε πως η Ισπανία θα δεχθεί το πλοίο Aquarius, στο οποίο επιβαίνουν μετανάστες και βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο σε αναμονή ανοικτά των ακτών της Μάλτας και της Ιταλίας, οι οποίες αρνούνται να επιτρέψουν την είσοδο του πλοίου στα λιμάνια τους.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μονκλόα: 

Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, Πέδρο Σάντσεθ, έδωσε τις σχετικές εντολές ώστε η Ισπανία να συμμορφωθεί με τις διεθνείς δεσμεύσεις της σχετικά με τις ανθρωπιστικές κρίσεις και ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει το πλοίο Aquarius σε ένα ισπανικό λιμάνι, όπου περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν εγκαταλειφτεί στην τύχη τους στη Μεσόγειο.

Για το λόγο αυτό, είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε στην αποφυγή μιας ανθρωπιστικής καταστροφής και να προσφέρουμε "ένα ασφαλές λιμάνι" σε αυτούς τους ανθρώπους, εκπληρώνοντας έτσι τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι ο προορισμός αυτού του πλοίου θα είναι το λιμάνι της Βαλένθια, όπως αποφασίστηκε μετά από επικοινωνία με την κυβέρνηση της Βαλένθια.

Υπενθυμίζεται πως τόσο η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας όσο και η Μάλτα αρνήθηκαν να δεχθούν το πλοίο.

Περισσότερα ΕΔΩ

Το πλοίο Aquarius περισυνέλεξε τους μετανάστες, στους οποίους περιλαμβάνονται 123 ασυνόδευτοι ανήλικοι, 11 παιδιά μικρότερης ηλικίας και επτά έγκυες, από λαστιχένιες λέμβους ανοικτά των ακτών της Λιβύης στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.