Η Ισπανία προαναγγέλλει μείωση των τιμών της ενέργειας με ή χωρίς ευρωπαϊκή συναίνεση

Η Ισπανία προαναγγέλλει μείωση των τιμών της ενέργειας με ή χωρίς ευρωπαϊκή συναίνεση

Η Ισπανική κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη -σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές κυβέρνησης, όπως της Ελλάδας- να προχωρήσει σε γενναία μείωση των τιμών της ενέργειας, ανεξαρτήτως της βούλησης των Ευρωπαίων, αν και την επιθυμεί.

Ο υπουργός Προεδρίας, Φελίξ Μπολιάνος, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα μειώσει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και της βενζίνης στο επόμενο διάταγμα που σκοπεύει να εγκρίνει στις 29 Μαρτίου, είτε συναινέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε όχι.

Αυτό δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε στο Κογκρέσο με το Λαϊκό Κόμμα, το πρώτο από τα κόμματα με τα οποία συναντήθηκε στο πλαίσιο του γύρου επαφών που έχει ξεκινήσει για να εξετάσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Μπολιάνος τόνισε ότι η εκτελεστική εξουσία έχει «πλήρη επίγνωση» του κόστους να φουλάρεις το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, να πληρώσεις το λογαριασμό του ρεύματος και να κρατήσεις ζεστό το σπίτι.

«Και, για τον λόγο αυτό, αυτό που θα κάνει η Κυβέρνηση είναι να μειώσει την τιμή» αυτών των τριών υπηρεσιών, είπε, χέρι-χέρι με τους Ευρωπαίους εταίρους», ελπίζοντας να γίνει αυτό και με τη στήριξη των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων.

Στόχος, όπως είπε είναι να προστατευθούν πολίτες, εταιρείες και ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και οικογένειες που έχουν αυτή την περίοδο μεγαλύτερες συσκολίες.

Παράλληλα θέλησε να ξεκαθαρίσει πως είτε υπάρχει ευρωπαϊκή συναίνεση είτε όχι η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια πτώση τιμών που θα είναι «άμεση και απλή» για τα ισπανικά νοικοκυριά, τις εταιρείες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter