Η Ισπανία σε αδιέξοδο: Τι έδειξε η δημοσκόπηση της El Pais

Η Ισπανία σε αδιέξοδο: Τι έδειξε η δημοσκόπηση της El Pais

Κανένα από τα κόμματα δεν προσεγγίζει τον «μαγικό αριθμό» των 176 εδρών, ο οποίος απαιτείται για τον σχεδιασμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Τα ενδιαφέροντα «πορίσματα» της El Pais, μέσω του συγκερασμού δημοσκοπήσεων.

Οι Ισπανοί θα προσέλθουν στις κάλπες σε περίπου τρεις εβδομάδες (10/11), ωστόσο η εκλογική διαδικασία δεν αναμένεται να βγάλει τη χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο, σύμφωνα με την «El Pais», η οποία παρουσίασε τη δική της δημοσκόπηση, που αποτελεί συγκερασμό των αποτελεσμάτων των πιο προσφάτων.

Πρώτος, αλλά όχι ισχυρός ο Σάντσεθ

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ κάνει ένα μικρό άλμα, φτάνοντας στις 126 έδρες, απέχοντας κατά 50 από το πολυπόθητο όριο των 176 που χρειάζονται για την πλειοψηφία. Όριο που δεν θα προσεγγίσει, σύμφωνα με τα στοιχεία, ούτε και μέσω της συνεργασίας με τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς.

Στη δεύτερη θέση τοποθετείται το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα, που θα φτάσει τις 96 έδρες και παρά την αξιοσημείωτη άνοδο που προβλέπεται να έχει, δεν πρόκειται να βρει άκρη μέσω συνεργασιών, ούτε με το ακροδεξιό Vox, ούτε με τους μετριοπαθείς Ciudadanos.

Παράλληλα, το Vox αναμένεται να καθιερωθεί ως η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, περνώντας πάνω από τους Podemos αλλά και τους Ciudadanos.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter