Η Ισπανία βγάζει «κόκκινη κάρτα» στον Άδωνη

Η Ισπανία βγάζει «κόκκινη κάρτα» στον Άδωνη

Μπορεί ο Άδωνης Γεωργιάδης να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις ανώτατες τιμές στα μοριακά τεστ και στα τεστ αντιγόνου επικαλούμενος το κόστος της χονδρικής αγοράς, αλλά προφανώς δεν ισχύουν τα ίδια στην Ισπανία.

Έτσι την ώρα κατά την οποία στην Ελλάδα η ανώτατη τιμή του τεστ αντιγόνου (rapid test) είναι δέκα ευρώ η Ισπανία θέτει όριο πολύ χαμηλότερο για τα τεστ αντιγόνου.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η τιμή αυτού του προϊόντος στην Ισπανία τριπλασιάστηκε λόγω μεγάλης ζήτησης, τοποθετώντας την Ισπανία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα πιο ακριβά τεστ αυτοδιάγνωσης.

Η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας είπε ωστόσο πως από το Σάββατο, 15 Ιουνίου τα τεστ αντιγόνου θα πωλούνται στο κοινό στην ανώτατη τιμή των 2,94 ευρώ.

«Σκοπός μας ήταν πρώτα να σταθεροποιήσουμε την προσφορά μετά την αύξηση της ζήτησης με συντελεστή άνω του 1.000 — και στη συνέχεια να εστιάσουμε στη ρύθμιση των τιμών», δήλωσε η Ντάριας στους δημοσιογράφους.

Και αν κάποιος Έλληνας υπουργός έχει απορία πως διαμορφώνεται η τιμή αυτή, η υπουργός Υγείας σημείωσε:

«Πώς φτάσαμε σε αυτή την τιμή; Η Επιτροπή πήρε τις τιμές πώλησης των διανομέων σε δύο περιόδους, υπολόγισε τα συνήθη περιθώρια κέρδους των φαρμακευτικών προϊόντων, την ποσότητα που πωλείται στο κοινό, και τις αναφορές από τις πλησιέστερες χώρες για να υπάρξει “μια προσιτή τιμή διατηρώντας την ισορροπία ώστε το προϊόν να είναι διαθέσιμο από το δίκτυο φαρμακείων”».

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο προϊόν όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ απαλλάσσεται από το ΦΠΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter