Η Ισπανία ξεπέρασε το όριο των 60.000 νεκρών από κορονοϊό

Η Ισπανία ξεπέρασε το όριο των 60.000 νεκρών από κορονοϊό

Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρώπης από την πανδημία, ξεπέρασε σήμερα το θλιβερό ορόσημο των 60.000 θανάτων από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Η χώρα, που μετρά 47 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει 60.370 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας και 565 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες.

Επιπλέον, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.883.465, εκ των οποίων 31.596 το τελευταίο 24ωρο.

Αφού επέβαλε την άνοιξη του 2020 μία από τις σκληρότερες καραντίνες παγκοσμίως, η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ αρνείται προς το παρόν να επιβάλει εκ νέου ένα τέτοιο μέτρο.

Εκτιμά, αντιθέτως, πως η κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, που υιοθετήθηκε τον Οκτώβριο και θα βρίσκεται σε ισχύ έως τον Μάιο, δίνει στις περιοχές, που είναι αρμόδιες για θέματα υγείας, επαρκή εργαλεία για να πολεμήσουν κατά του τρίτου κύματος της πανδημίας (π.χ. απαγόρευση της κυκλοφορίας, κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, περιορισμούς στις μετακινήσεις κ.α).

Η Ισπανία έχει ήδη χορηγήσει περισσότερες από 1,7εκατ. δόσεις εμβολίων και σκοπεύει να εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού της έως το τέλος του καλοκαιριού, έναν στόχο που επιβεβαίωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις από τα φαρμακευτικά εργαστήρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter