Η ιστορία προχωρά με τους παρόντες…

Η ιστορία προχωρά με τους παρόντες…

Δεν θα συμβιβαστούμε με την εικόνα ενός ναζιστικού χαιρετισμού μέσα στο δικαστήριο. Αν συμβιβαστούμε θα πρέπει να περιμένουμε και πάλι τα «τάγματα εφόδου» στους δρόμους.

Δεν θα συμβιβαστούμε με την εικόνα των πνιγμένων μεταναστών. Αν συμβιβαστούμε θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε αρχές και αξίες που μας χαρακτηρίζουν.

Δεν θα συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα των υπερκερδών για πολύ λίγους, όταν η κοινωνία «δεν τα βγάζει πέρα». Αν συμβιβαστούμε αποδεχόμαστε τις λογικές κοινωνικού αποκλεισμού που δεν συνάδουν καθόλου με τις αρχές ίδρυσης της ΕΕ.

Δεν θα συμβιβαστούμε με τον φόβο και τις απειλές κάθε τοπικού νταή που θέλει να αποσπάσει με τον τσαμπουκά τμήματα της ελληνικής επικράτειας. Ποτέ δεν το κάναμε.

Δεν θα συμβιβαστούμε με την αδικία. Οι αθωωτικές μεθοδεύσεις σε NOVARTIS, SIEMENS και λοιπά, αποτελούν στίγμα για τη σημερινή δικαιοσύνη και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο «κράτους δικαίου».

Δεν θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε τις παράνομες παρακολουθήσεις, την αστυνομική βία, την κρατική αυθαιρεσία. Το παρακράτος αποτελεί εχθρό για εμάς, όχι εργαλείο για τις προσωπικές μας επιδιώξεις…

Δεν θα φοβηθούμε από την άνοδο της Ακροδεξιάς σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης. Το έχουμε ξαναδεί και πάντα είμασταν στην πρώτη γραμμή απέναντί της. Και νικήσαμε…

Εμείς όμως είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε ότι για όλα τα παραπάνω πρέπει να δημιουργηθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές
δυνάμεις και την κοινωνία που θέλει να βάλει τέλος στον κατήφορο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, να ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα πορεία ανάπτυξης και δικαιοσύνης. Αυτά που σήμερα βιώνουμε δεν είναι ανεπίστρεπτα. Πολλές φορές η ιστορία μας θυμίζει τα βήματα πίσω που έγιναν. Πάντα όμως ακολουθούσε μια περίοδος με μεγαλύτερη ένταση διεκδικήσεων και κατακτήσεων. Σε αυτές τις φάσεις της ιστορίας πάντα πρωταγωνιστούσαν οι προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.

Εμείς είμαστε έτοιμοι, παραμένοντας ασυμβίβαστοι στις αρχές, να συζητήσουμε συγκλίσεις τακτικής, να βρούμε σημεία συμφωνίας και να προχωρήσουμε. Πρέπει όμως όλοι να θυμόμαστε (κυρίως οι αναποφάσιστοι) ότι η ιστορία προχωρά με τους παρόντες…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter