Η Ιταλία διώχνει τον Στιβ Μπάνον και την ακροδεξιά ακαδημία του

Τα σχέδια του Στiβ Μπάνον για δημιουργία μιας Ακροδεξιάς λαϊκίστικης ακαδημίας σε μία αρχαία μονή κοντά στη Ρώμη απορρίφθηκαν από την ιταλική κυβέρνηση που διέταξε την αποπομπή του από τις εγκαταστάσεις. 

Ο υπουργός Πολιτισμού, Αλμπέρτο Μπονισόλι, δήλωσε ότι η οργάνωση που ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Προέδρου Τραμπ χρησιμοποιούσε για τη διοίκηση της μονής Τρισούλτι, δεν εκπληρούσε τις προϋποθέσεις για τη μίσθωση του χώρου, δεν κατέβαλε όπως έπρεπε το μίσθωμα και δεν είχε εκτελέσει εργασίες συντήρησης.

 «Μετά από επιθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο μου, οι νομικές υπηρεσίες του κράτους συμφώνησαν με την απόφασή μας να ανακαλέσουμε την άδεια χρήσης του Trisulti», δήλωσε ο Μπονισόλι στην εφημερίδα Times.

Ο Μπάνον είχε δηλώσει ότι η ακαδημία ήταν εν μέρει εμπνευσμένη από μια σχολή πολιτικής που διοργανώθηκε στο Μιλάνο από τον Αρμάντο Σίρι, έναν συνεργάτη του Ματέο Σαλβίνι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.