Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

«Η Ιταλία μας εκβιάζει για το μεταναστευτικό» δηλώνει ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης

«Η Ιταλία μας εξεβίασε και συνεχίζει να μας εκβιάζει, ασκώντας μας πολιτική πίεση, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβακς, σε συνομιλία που είχε στην Ρώμη με εκπροσώπους ιταλικών μέσων ενημέρωσης.

Η ευθεία αναφορά του, είναι στο μεταναστευτικό και στην ευρωπαϊκή απόφαση για μετεγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων, όπως και στην απειλή που άσκησε πέρυσι η Ιταλία, να κάνει χρήση του δικαιώματος της αρνησικυρίας. «Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι μας έδινε μαθήματα για το πώς εφαρμόζονται οι κανόνες και ο σεβασμός των αξιών της Ένωσης», πρόσθεσε ο Κόβακς.

«Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, οι πολιτικές πιέσεις συνεχίζονται και τώρα, αλλά αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος», κατέληξε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.