Η Ιταλία μας θυμίζει τις κακοποιημένες γυναίκες ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Η Ιταλία μας θυμίζει τις κακοποιημένες γυναίκες ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

«Εάν η αγάπη πονάει, τώρα ξέρεις πού να κατέβεις»: με αυτό το σύνθημα, ένα βίντεο κι έναν χάρτη του μετρό της Ρώμης η Μαρία Μπεατρίτσε Αλόντσι καλεί την Ιταλία, με αφορμή την ημέρα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, να αγωνιστεί κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

«Σήμερα σκεφτόμαστε πολύ τα λουλούδια, τις σοκολάτες, ξεχνάμε, όμως, για ορισμένες γυναίκες, ιδίως στην Ιταλία, ότι αυτή η ημέρα είναι συνώνυμη με την αναζήτηση σε σχέση με τη μοναξιά τους, (ή) τη φυσική τους κατάσταση που δεν είναι άψογη στα μάτια τους» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η σκηνοθέτιδα Μαρία Μπεατρίτσε Αλόντσι.

«Και για εκείνες που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι χειρότερο, νιώθουν ακόμη μεγαλύτερη μοναξιά, ακόμη μεγαλύτερο φόβο» επισήμανε η 33χρονη δημιουργός.

Από εκείνη προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας ενός βίντεο μέσω του οποίου απευθύνεται έκκληση σε όλες τις γυναίκες θύματα κακοποίησης να καταγγείλουν τους δυνάστες τους και να «κατέβουν όσο το δυνατόν συντομότερα» από το τρένο του καθημερινού τους εφιάλτη.

Το βίντεο, που κυκλοφόρησε χθες στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με την ετικέτα #14febbraio2017, υποστήριξαν η ιταλική αστυνομία και η δημοτική αρχή της Ρώμης.

Στα πλάνα, μια νεαρή γυναίκα περπατάει μόνη στους δρόμους της πρωτεύουσας και κοιτάζει έναν χάρτη του μετρό, που δείχνει τα αστυνομικά τμήματα τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με την Μαρία Μπεατρίτσε Αλόντσι, ο χάρτης την κάνει να συνειδητοποιεί «ότι η ελευθερία, η ευτυχία δεν βρίσκονται παρά λίγα βήματα μακριά κι ότι εκείνη μπορεί να τις προσεγγίσει πεζή, προσερχόμενη στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα».

«Ενδεχομένως δεν πρόκειται για ένα μήνυμα που είναι εύκολο να το ακούσει κανείς, ιδίως σήμερα, όμως ξυπνώντας σήμερα το πρωί είδα ότι το βίντεο το είχαν ήδη δει 100.000 φορές, μονάχα στο Facebook».

«Έλαβα επίσης εκατοντάδες μηνύματα γυναικών που αποκαλύπτουν ότι κακοποιήθηκαν από τον σύντροφό της. Έκλαιγα όλο το πρωί» τόνισε η δημιουργός.

Σχεδόν 120 γυναίκες πέθαναν πέρυσι στην Ιταλία λόγω της σωματικής κακοποίησης που υπέστησαν από τους συντρόφους τους, σύμφωνα με την Αρχή Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter