Η ηθοποιός Ελένη Κουταλώνη γράφει στο Documento για την παράσταση «Δαίμονες»

Η ηθοποιός Ελένη Κουταλώνη γράφει στο Documento για την παράσταση «Δαίμονες»

Η HashArt theater group επανέρχεται με το οριακό έργο του βραβευμένου Σουηδού συγγραφέα Lars Loren, «Δαίμονες». Η ηθοποιός Ελένη Κουταλώνη γράφει στο Documento για την παράσταση.

 

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Μπάρας. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλέκτρα Κομνηνίδου, Τάσος Κονταράτος, Ελένη Κουταλώνη, Τρύφων Μπάρκας. Η παράσταση θα παρουσιάζεται, από τις 2 Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο Θέατρο 104.

Λίγα λόγια για το έργο και την παράσταση

Ένα σαλόνι ως πεδίο μάχης. Μια νύχτα που θα φτάσει ως το ξημέρωμα. Δυο ζευγάρια ξενυχτούν και παίζουν τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια. Κατά τη διάρκεια μιας αποκαλυπτικής νύχτας, ενώ το αλκοόλ ρέει άφθονο και οι προσβολές αναδεικνύονται σε κύριο μέσο επικοινωνίας, οι τέσσερίς τους, θα δώσουν τη σκληρότερη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε, θα συνυπάρξουν.

Ο Φρανκ κι η Καταρίνα – των οποίων η σχέση χαρακτηρίζεται από την απόλυτη εξάρτηση που έχει ο ένας από τον άλλο – είναι οι παίκτες: στήνουν παιχνίδια αλληλοεξόντωσης, εμπλέκουν τον Τόμας και την Γκένα, ξεσκίζουν και ξεσκίζονται.

Και μόνον έτσι επιβιώνουν. Δεν μπορούν να εκφραστούν παρά μόνο με το συναίσθημα που γνωρίζουν: πληγώνοντας το άλλο τους «μισό». Απόψε θα ξεσκεπαστούν οι αλήθειες που χρόνια τώρα κρύβουν μέσα τους. Θα παλέψουν με την θλίψη τους, τους φόβους τους, τις ανασφάλειες και τα απωθημένα τους. Απόψε δεν θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο αλλά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Απόψε θα συνειδητοποιήσουν με τον πιο δύσκολο τρόπο, ότι “H κόλαση είμαστε εμείς”.

Η ηθοποιός Ελένη Κουταλώνη γράφει στο Documento για την παράσταση «Δαίμονες».

Ελένη Κουταλώνη

«Γιατί “Δαίμονες”;

Γιατί οι δαίμονες βρίσκονται παντού. Δίπλα μας και κυρίως μέσα μας.
Γιατί οι άνθρωποι είμαστε περίεργα όντα.
Γιατί δίνουμε μάχες χωρίς να είμαστε σίγουροι με ποιον ή για τι πραγματικά παλεύουμε.
Γιατί προσπερνάμε τόσα πράγματα που δεν θα έπρεπε και γιατί κουβαλάμε τόσα άλλα που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας.
Γιατί πάντα ξεκινάμε μια σχέση με τις καλύτερες προθέσεις αλλά – πώς τα καταφέρνουμε –  τα πράγματα παίρνουν συχνά άλλη τροπή.
Γιατί πιστεύουμε ότι αν αλλάξουμε τον άνθρωπο που είμαστε μαζί του, τότε θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα, και ποτέ δεν σκεφτόμαστε ότι αυτό που πραγματικά μας ενοχλεί βρίσκεται μέσα μας.
Γιατί οι άνθρωποι, είμαστε ευάλωτοι, εγωιστές, μόνοι και παρόλα αυτά ή εξαιτίας όλων αυτών, πανέμορφοι.
Γιατί η συνύπαρξη είναι η μεγαλύτερη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε – και τι πιο δύσκολο από το να συνυπάρχουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό.
Γιατί ο κόσμος δεν είναι πάντα αγγελικά πλασμένος – και μην ξεχνάμε πως είμαστε κομμάτι του.
Γιατί οι δαίμονές μας δεν είναι πάντα κακοί ή δεν είναι μόνο κακοί.
Γιατί ακόμα και αν είναι κακοί είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας.
Γιατί “Η κόλαση είναι οι άλλοι” – Ζ.Π. Σαρτρ
Γιατί  “Οι άλλοι είσαι εσύ” – σύνθημα σε τοίχο
“Γιατί το εγώ μου είσαι εσύ” – Λαρς Νορέν»

Μπέτυ Αρβανίτη: “Δεν μπορώ να δώσω άφεση αμαρτιών στους ναζί” [Συνέντευξη]

INFO Από τις 2 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 στο Θέατρο 104 από την Ομάδα HashArt Theater Group σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter