Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θέλει στο ΟΑΚΑ μία «πράσινη πολιτεία» για 99 χρόνια

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θέλει στο ΟΑΚΑ  μία «πράσινη πολιτεία» για 99 χρόνια

Πριν καλά καλά ξεκινήσει το νέο πλάνο της κυβέρνησης με τα σχέδια ανέγερσης νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή, οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν, όχι από τον δήμο Αθήνας, όπως στην περίπτωση ΑΕΚ και δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός που προτείνει να στεγαστούν όλα τα τμήματα του συλλόγου για 99 χρόνια στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός πήρε επίσημα θέση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η διοίκηση Δ. Γιαννακόπουλου εμμένει στην άποψη ότι πρέπει όλα τα τμήματα του συλλόγου να έχουν ένα «σπίτι» κι έτσι προτείνει ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όλα τα αθλήματα τα οποία έχει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός να φιλοξενηθούν στο ΟΑΚΑ για 99 χρόνια. Να θυμίσουμε πάντως, πως η πρόταση για παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ στον ΠΑΟ, είχε ξαναγίνει από τους «πράσινους» τον καιρό που ήταν αρμόδιος υφυπουργός αθλητισμού ο Σταύρος Κοντονής.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Τάκης Μπαλτάκος με δηλώσεις του στον sport-fm.gr, δεν διαφωνεί με το σχέδιο ανέγερσης νέου γηπέδου της ομάδας στο Γουδή αλλά κατέστησε σαφές ότι δεν πρέπει να πειραχθεί το γήπεδο της Λεωφόρου μέχρι να γίνουν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου, προφανώς έχοντας στο μυαλό του, το πάθημα της ΑΕΚ, όταν το 2003, ο τότε αντιπρόεδρος της ΚΑΕ και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Γιάννης Γρανίτσας πίστεψε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Σημίτη ότι θα φτιαχτεί νέο γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια και αμέσως γκρέμισε την ιστορική έδρα του συλλόγου. Αποτέλεσμα να μείνει η Ενωση χωρίς γήπεδο μέχρι σήμερα (στις 5 Μαίου συμπληρώνονται 14 χρόνια από εκείνη την μέρα…)

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπαλτάκου για ο νέο σχέδιο κυβέρνησης και δήμου Αθηναίων: «Θα μιλήσω ως οπαδός και δεν δεσμεύω την ΠΑΕ σε αυτό που λέω, και μην ξεχνάτε πως πριν από αρκετά χρόνια ήμουν συντονιστής από ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη για το θέμα του γηπέδου. Το νέο γήπεδο, αν γίνει, θα πρέπει μέχρι να χτιστεί να μην πέσει ούτε τσιμεντόλιθος από την Λεωφόρο. Πρώτα θα γίνουν τα εγκαίνια και μετά θα πειραχθεί η Λεωφόρος. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι κανένα τμήμα του Παναθηναϊκού ΑΟ δεν πρέπει να πάει στον Βοτανικό ή Ελαιώνα, όπως τον λέγαμε παλιότερα και όλα πρέπει να είναι στο νέο γήπεδο. Το τρίτο που θέλω να πω είναι ότι αν γίνει το γήπεδο, θα πρέπει η κυριότητα να είναι στον Ερασιτέχνη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter