Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται

Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται

Οσοι είναι παιδιά του ορθολογισμού δεν πιστεύουν ότι τα φυσικά φαινόμενα και οι καταστροφές άμα τη αναλήψει της εξουσίας οφείλονται στη συνωμοσία του σύμπαντος και την γκαντεμιά του αρχηγού της. 

*H Χρύσα Κακατσάκη είναι φιλόλογος ιστορικός Τέχνης

Από τη διαπίστωση όμως αυτή μέχρι την ακατάσχετη θριαμβολογία για την άψογη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού μεσολαβεί μια αντίληψη που δεν έχει καμιά σχέση με το παλιό σύνθημα του κόμματος «σεμνά και ταπεινά». Αν δεν είναι λαϊκισμός ή υποκρισία, τότε μίντια και κυβέρνηση προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για θαύμα. Ισως η Μεγαλόχαρη ή κάποια νεράιδα με το μαγικό ραβδάκι της μετέτρεψε σε μόλις ενάμιση μήνα το σάπιο κράτος σε καλοκουρδισμένη μηχανή. Λεπτομέρειες ότι κάηκε περίπου το 1/3 της Ελαφονήσου και η οικολογική καταστροφή στην Εύβοια.

Αλλά επειδή ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες, ας δούμε και κάποιες άλλες που συνθέτουν το κάδρο της… αριστείας, της αξιοκρατίας και της νομιμότητας. Στα μουλωχτά ανακηρύχτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ ο μητροπολίτης Ανθιμος. Εκτός από τα κατά καιρούς διχαστικά κηρύγματά του, ο συγκεκριμένος ιεράρχης είχε εμπλακεί και σε διάφορες δικαστικές υποθέσεις. Ασήμαντη λεπτομέρεια αφού ενδεχομένως από τη νέα του θέση να αναβαθμίσει το κατηχητικό και το πανεπιστήμιο, βοηθώντας έτσι το έργο της κ. Κεραμέως.

Η Σαμοθράκη έχασε την αιχμή της τουριστικής περιόδου με τον ζημιογόνο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της εξαιτίας μιας σειράς από λανθασμένους χειρισμούς. Τα γρήγορα αντανακλαστικά για τα οποία καμαρώνει η ΝΔ δεν λειτούργησαν και η διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε δέκα μέρες μετά την εμφάνιση του προβλήματος. Τσαπατσουλιά λέγεται η αποστολή πλοίου που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για το λιμάνι του νησιού, βαριά αμέλεια –αν όχι διαπλοκή– η σύμβαση που είχε υπογράψει παλιότερα το κυβερνών κόμμα με τη ναυτιλιακή εταιρεία, χωρίς να προβλέπεται η αντικατάσταση πλοίου σε περίπτωση βλάβης.

Οι αστυνομικοί στο Θριάσιο Νοσοκομείο θέλησαν να συλλάβουν την εφημερεύουσα γιατρό επειδή τους ζήτησε να μην οπλοφορούν μέσα στην ψυχιατρική κλινική αφού αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς. Οπλα λοιπόν παντού, η Αγρια Δύση και οι σερίφηδες επιτέλους μετακόμισαν και στη χώρα μας για να βάλουν τάξη διά του τραμπουκισμού.

Σωρεία παρατυπιών κατήγγειλαν προ ημερών οι σύλλογοι των αρχαιολόγων και των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ για τη νέα σύνθεση του ΚΑΣ. Οχι μόνο δεν είχε λήξει η θητεία των μελών του, αλλά ορίστηκε και νέο μέλος που δεν τηρούσε τις επιστημονικές προϋποθέσεις και λόγω της κατακραυγής αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Η βιασύνη βέβαια είναι δικαιολογημένη ενόψει της συνεδρίασης για το Ελληνικό. Σιγά μην άφηναν τους ενοχλητικούς αρχαιολόγους να παρεμποδίζουν τις επενδύσεις.

Ως νέος πρόεδρος της ΕΡΤ προτάθηκε ο Κων. Ζούλας που μέχρι πρόσφατα ήταν διευθυντής του γραφείου Τύπου του νυν πρωθυπουργού. Φαίνεται πως εκεί στο Χάρβαρντ δεν διδάσκουν για τη σχέση ηθικού και νόμιμου. Τα ρατσιστικά και χρυσαυγίτικα σχόλια που εντοπίστηκαν στο Τwitter του κατά τον ίδιο οφείλονται σε χακάρισμα. Σ’ αυτήν τη χώρα μονίμως φταίνε οι μεταφραστές, οι χάκερ και τα αποβράσματα που δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter