Η κακοκαιρία «Genesis» πλήττει Βόλο και Λάρισα – Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες (Photos – Video)

Η κακοκαιρία «Genesis» πλήττει Βόλο και Λάρισα – Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες (Photos – Video)
Πηγή φωτογραφίας: onlarissa.gr

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει τον Βόλο, το Πήλιο, τις περιοχές του Αλμυρού και του Βελεστίνου αλλά και την Λάρισα, με κύρια χαρακτηριστικά την πολύ δυνατή βροχόπτωση, τους ισχυρούς ανέμους και την πτώση εκατοντάδων κεραυνών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από τη βροχή και τους ανέμους σαρώνεται ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και έχουν πλημμυρίσει δρόμοι σε πολλά σημεία ενώ σε μερικές περιπτώσεις μέσα στον Βόλο έχει ζητηθεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής για απαντλήσεις υδάτων, αλλά και πτώσεις κλαδιών δέντρων πάνω στο οδόστρωμα.

Πηγή φωτογραφίας: magnesianews.gr

 

Στην περιοχή του Βελεστίνου με ιδιαίτερη ένταση η βροχή έπληξε κυρίως το Περίβλεπτο, την Χλόη και ολόκληρο τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πολύ μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες σε όλη την πεδινή περιοχή.

Ανάλογες εικόνες υπάρχουν και στο Πήλιο, όπου η σφοδρή βροχόπτωση συνεχίζεται και πλήττει τα οπωροφόρα στους Δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου καταστρέφοντας τους καρπούς κυρίως στα κεράσια και τα ροδάκινα που ήταν έτοιμοι προς συγκομιδή.

Την ίδια στιγμή, το Λιμεναρχείο συστήνει στους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου και στους χειμερινούς κολυμβητές να αποφεύγουν την κολύμβηση.

«Ποτάμια» οι δρόμοι στην Λάρισα

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται και πολλές περιοχές της Λάρισας τις τελευταίες ώρες, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να «χτυπούν» τις καλλιέργειες.

Στη Δήμητρα Αγιάς, σύμφωνα με το onlarissa.gr ο δρόμος μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα είχαμε και στη Χάλκη του δήμου Κιλελέρ.

Δείτε live την εξέλιξη των φαινομένων:

Πηγή πληροφοριών: magnesianews.gr, onlarissa.gr

Διαβάστε επίσης:

«Genesis»: Οι νεότερες εκτιμήσεις για την πορεία της κακοκαιρίας – Δείτε live την εξέλιξη των φαινομένων

Κακοκαιρία «Genesis»: Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη (Video)

Κακοκαιρία «Genesis»: Πάρτι στο Twitter – «Δεν πιστεύω να είχατε βάλει καμία άδεια να πάτε τριήμερο»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter