Η κακοκαιρία «Θάλεια» έπληξε τη Βόρεια Ελλάδα – Πλημμύρες, διακοπές ρεύματος, πτώση δέντρων (Video)

Η κακοκαιρία «Θάλεια» έπληξε τη Βόρεια Ελλάδα – Πλημμύρες, διακοπές ρεύματος, πτώση δέντρων (Video)

Προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε κυρίως περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε κλήσεις για επτά κοπές δέντρων, που είχαν πέσει και σε 3 περιπτώσεις κλήθηκε για άντληση υδάτων από περιοχές στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Σημειώνεται ότι άστατος καιρός αναμένεται και σήμερα Πέμπτη σε περιοχές της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το seleo.gr, σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην επαρχιακή οδό Κοζάνης – Σερβίων, κοντά στο Βαθύλακκο. Την ίδια στιγμή, πλημμύρες καταγράφηκαν στην περιοχή του Βελβεντού, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που σημειώνονταν εδώ και ώρες στην περιοχή.

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν και οι οδηγοί που κινούνταν στην Εγνατία Οδό, όταν σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στο δρόμο που ενώνει την Κοζάνη με τη Βέροια.Μάλιστα, λίγο μετά τις 21:15, σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε στην Εγνατία Οδό, κοντά στη Βέροια.

Χωρίς ρεύμα ο νομός Πιερίας

Χωρίς ρεύμα έμεινε για περίπου μια ώρα ο νομός Πιερίας, ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Όσο διήρκησε η διακοπή ρεύματος ήταν κλειστές οι σήραγγες του Πλαταμώνα και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών και η κυκλοφορία διεξαγόταν από την παλαιά εθνική οδό. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τρία επιβατικά τρένα και ένα εμπορικό ακινητοποιήθηκαν στο ύψος του Αιγινίου Πιερίας, καθώς μετά από πτώση κεραυνού προκλήθηκε διακοπή ρεύματος.Στη Δυτική Μακεδονία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 11 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κοζάνη, Φλώρινα και Πρέσπες και δύο κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στους δήμους Κοζάνης και Σερβίων Βελβεντού.

Τα ακραία φαινόμενα εκδηλώνονται με ιδιαίτερη ένταση, κυρίως, στη Δυτική Μακεδονία. Ειδικά η Κοζάνη, η Καστοριά και η Φλώρινα, επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, που προκάλεσε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και ατυχήματα.

Πλημμύρες σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και Δυτικά σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα. Στο Λίστον, σύμφωνα με το corfunews, έπεσαν σοβάδες από τα κτίρια, ενώ, στην οδό Αριστοτέλη Σιδέρη έπεσε ένα δέντρο πάνω σε αυτοκίνητα

Παράλληλα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο στην Καστανιά με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά, ενώ, στην Αχαράβη υπήρξε κλήση για άντληση υδάτων.

Ήδη, την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας «Θάλεια», μέχρι το απόγευμα, κατεγράφησαν 9.900 κεραυνοί στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter