Η κακοκαιρία «σάρωσε» τη Βόρεια Ελλάδα – Υπερχείλισαν οι ποταμοί, μεγάλες πλημμύρες σε Έβρο, Άλεξανδούπολη, Λέσβο

Η κακοκαιρία «σάρωσε» τη Βόρεια Ελλάδα – Υπερχείλισαν οι ποταμοί, μεγάλες πλημμύρες σε Έβρο, Άλεξανδούπολη, Λέσβο

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, αφού ποτάμια υπερχείλισαν, δρόμοι πλημμύρισαν και κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους. 

Στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στα σύνορα μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας, ποτάμια έχουν υπερχειλίσει, ενώ στην Λέσβο σπίτια πλημμύρισαν. 

Στον Εβρο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους, με περιοχές να παραμένουν αποκλεισμένες εξαιτίας της κακοκαιρίας, που αναμένεται να χειροτερέψει καθώς αναμένεται το πρώτο κύμα χιονιά. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στην περιοχή του Σουφλίου, καθώς αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή του Δαδιά και του Μιρκού Δερείου, με επτά οικισμούς συνολικά. Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην περιοχή Μαυροκκλησίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση κάποιων ηλικιωμένων από τις οικίες τους, ενώ η πυροσβεστική προχώρησε με βάρκα στη διάσωση τριών παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε εγκαταλελειμμένη κατοικία του Μικρού Δερείου. Οι τρεις άνδρες, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, μεταφέρθηκαν, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο δρόμος Φερών – Αρδανίου έκλεισε, ενώ όπως αναφέρει το e-evros.gr, δάσκαλοι και καθηγητές από την Αλεξανδρούπολη που διδάσκουν σε χωριά του Έβρου, ήταν για πολύ ώρα εγκλωβισμένοι στις Φέρρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Την ίδια στιγμή μαθητές από το σχολείου του Απαλού, το οποίο έχει πλημμυρίσει, μεταφέρθηκαν με μπουλντόζα του δήμου Αλεξανδρούπολης.

https://www.facebook.com/evros24/videos/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82/258953162251821/

Στο Διδυμότειχο, ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου χαρακτήρισε «τεράστια» την ποσότητα του νερού που έπεσε κυρίως στον οικισμό της Αβδέλλας, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί η περιοχή.

Υπερχείλισε ο Γαλλικός ποταμός στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός σήμανε από χθες αργά το βράδυ στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Δέλτα εξαιτίας της υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού.

Ο μεγάλος όγκος νερού, που προήλθε από τις βροχές των προηγούμενων ημερών, είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του νερού και να υπερχειλίσει το ποτάμι. Λόγω αυτού, έκλεισε κατά τη διάρκεια της νύχτας η επαρχιακή οδός που συνδέει την οδό Πόντου με τη Σίνδο σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί πρόκληση ατυχημάτων και κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές.

Τοποθετήθηκαν οδοφράγματα, ενώ υπάλληλοι του δήμου Δέλτα με μηχανήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών απομάκρυναν τυχόν φερτά υλικά που θα εμπόδιζαν την ομαλή ροή του ποταμού.

Προβλήματα σε Τρίκαλα

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και σε άλλες περιοχές όπως τα Τρίκαλα όπου έκλεισε η γέφυρα Διαλεκτού λόγω μεγάλου όγκου νερού που κατέβασε ποτάμι από την δυνατή νεροποντή. Παράλληλα, έκλεισαν επαρχιακοί δρόμοι στον Νομό. Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων 24ωρων οδήγησαν στη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην επαρχιακή οδό Κλοκοτού Ν. Τρικάλων – Μαραθέας Ν. Καρδίτσας και συγκεκριμένα στο ύψος της γέφυρας Κλοκοτού (για απόσταση περίπου 20 μέτρων) και στη γέφυρα του ποταμού Πηνειού που βρίσκεται στην είσοδο του Δ.Δ. Διαλεκτού Τρικάλων (χ/θ 13ο χλμ. επαρχιακής οδού Τρικάλων-Περιστέρας).

Πλημμύρισαν σπίτια στη Λέσβο

Προβλήματα, εξαιτίας της δυνατής βροχόπτωσης αντιμετωπίζει και η Δυτική Λέσβος αφούο ποτάμι που διασχίζει την Καλλονή φούσκωσε επικίνδυνα. Ενώ η εκβολή άλλου ποταμιού στη Σκάλα Καλλονής έσπασε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλη η γύρω περιοχή.

Την ίδια ώρα κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο δρόμο Πέτρας – Μήθυμνας και στον περιφερειακό δρόμο Πελόπης – Στύψης. Στην Ερεσό και στο Σκουτάρο πλημμύρισαν σπίτια. Χαρακτηριστική της κατάστασης στο νησί είναι η ανάρτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου: « Δύσκολη νύχτα. Οριακή η κατάσταση στην Καλλονή. Το προσωπικό του Δήμου είναι ήδη σε επιφυλακή» έγραψε στα σόσιαλ σημειώνοντας πως ο ποταμός Τσικνιάς υπερχείλισε και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επί τόπου όλη τη νύχτα για να επιβλέψουν τις ζημιές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter