Η κακοκαιρία «χτυπάει» την Αττική – Πλημμύρες σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά (Photos – Video)

Η κακοκαιρία «χτυπάει» την Αττική – Πλημμύρες σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά (Photos – Video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας για το οποίο είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο από το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Από τα ξημερώματα της Τρίτης βρίσκεται στο στόχαστρο η Αττική. Μέσα σε 20 λεπτά πλημμύρισαν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Από νωρίς παρατηρήθηκε συσσώρευση υδάτων στην Αμφιθέα, στη Μεσογείων, στην Βασιλίσσης Σοφίας.

Διαβάστε επίσηςΗ κακοκαιρία «χτύπησε» και τη Βόρεια Ελλάδα – Δρόμοι γέμισαν μπάζα και σκεπές ξηλώθηκαν στη Χαλκιδική

Πάνω από 125 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και κοπές δένδρων στην Αττική έχει δεχθεί έως αυτήν την ώρα το κέντρο της Πυροσβεστικής. Oι περιοχές που παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Μοσχάτο, όπου οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων παρουσιάζουν αυξητική τάση, καθώς ανοίγουν τα καταστήματα, πολλά από τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα βρίσκουν πλημμυρισμένα.

Διαβάστε επίσης: Σταμάτησε ο ΗΣΑΠ από την Νέα Ιωνία μέχρι το σταθμό Ειρήνη – Απίστευτες καταστροφές από την κακοκαιρία στο Νέο Ηράκλειο

Αυξημένη κίνηση επικρατεί μέχρι αυτήν την ώρα και στους δρόμους, ενώ νωρίτερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς.

Βίντεο από την Αττική

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής

Διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Αττικής προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται το πρωί.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Προβλήματα σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Επίσης, μικρής έκτασης προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν και στη δυτική Ελλάδα. Τα νησιά του Ιονίου ήταν τα πρώτα που «υποδέχτηκαν» την κακοκαιρία η οποία και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.

Στην Κέρκυρα οι δρόμοι μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε ποτάμια μετατρέποντάς την σε μικρή Βενετία. Σοβαρά ήταν τα προβλήματα που προκλήθηκαν στη Σπηλιά σύμφωνα με το corfutvnews.gr. 


Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επενέβησαν σε Σαροκο, Σιδαρι και Πυργι για αντλήσεις υδάτων. Στη Δασια και το Μον Ρεπό, η Πυροσβεστική παρενέβη για κοπές δέντρων μετά την πτώση τους από τους δυνατούς ανέμους.

Δείτε βίντεο από τις πλημμύρες στη Κεφαλονιά

Ο καιρός τις επόμενες ώρες

Στην Αττική ο άστατος καιρός με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι. 

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως μέχρι και τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανέμου: Νότιοι 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Νότιοι 6 με 8 και στο Θρακικό πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Aπό 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και από τις προμεσημβρινές ώρες δυτικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι και τις πρωινές ώρες, στη συνέχεια όμως θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 25 βαθμούς Κελσίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter