H Καναδο-ισραηλινή χορεύτρια/χορογράφος Ori Lenkinski για πρώτη φορά στην Αθήνα

H Καναδο-ισραηλινή χορεύτρια/χορογράφος Ori Lenkinski για πρώτη φορά στην Αθήνα

Το 1927 Art Space παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα την Καναδο-ισραηλινή χορεύτρια/χορογράφο Ori Lenkinski.

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 9μμ, στο χώρο του 1927 (Κυψέλης 35, 1ος όροφος) η Λενκινσκι θα παρουσιάσει το σόλο έργο της “The Suit: μία χορογραφική ξενάγηση”.

Το 1962, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Τζάκι Κένεντι προσκάλεσε τις τηλεοπτικές κάμερες στον Λευκό Οίκο, σε μία ξενάγηση των ανακαινίσεων που έγιναν με πρωτοβουλία της, η οποία έμελλε να μείνει στην ιστορία. Με την κίνηση αυτή η Τζάκι Κένεντι άλλαξε τον τρόπο που γίνεται αντιληπτός ο ρόλος της “πρώτης κυρίας”.

Το 2022, οπλισμένη με ένα ροζ ταγέρ (όχι Σανέλ) η Ορι Λενκίνσκι συγκεντρώνει μέσα της τις δυνάμεις της Τζάκι για να οδηγήσει το κοινό σε μια ξενάγηση του εδώ και του τώρα.

H περφόρμανς έχει παρουσιαστεί στο Τελ Αβίβ (Tmuna Theatre) και στο Βερολίνο (Dock 11) και κάθε φορά προσαρμόζεται στο χώρο και την πόλη που τη φιλοξενεί.

Σύλληψη/χορογραφία/ερμηνεία: Ορι Λενκινσκι

Μουσική: Chubby Checker, Pablo Casals

Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Rachel Erdos, Renana Raz, Ofer Amram

Πρεμιέρα: Intimadance 2019, Tmuna Theater

Η Ορι Λενκινσκι είναι χορεύτρια, χορογράφος και δημοσιογράφος με έδρα το Τελ Αβίβ. Η δουλειά της, είτε στη σκηνή, ονλάιν ή στο χαρτί, διερευνά τη σχέση ανάμεσα στις λέξεις και την κίνηση. Γεννημένη στον Καναδά και μεγαλωμένη στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ η Ορι έζησε στην Νέα Υόρκη μεταξύ 2002 και 2011 όπου δούλεψε με την site specific χορογράφο Noemie Lafrance. To 2007 μετακόμισε στο Τελ Αβίβ όπου έχει συνεργαστεί με πλήθος ανεξάρτητων χορογράφων όπως: Rachel Erdos, Idan Yoav, Ariel Cohen, Noa Shadur, Abigail Rubin και Yoav Bartel, Anat Katz και Erez Maayan.

Από το 2008 δημοσιεύει τακτικά στην Jerusalem Post και διατηρεί τη στήλη Γονεική Χορογραφία στην Haaretz. Εχει ιδρύσει το www.creativewriting.me , μια πλατφόρμα αποκρίσεων σε παραστάσεις. Το 2015 δημιούργησε το ντουέτο The Painting με τον Michal Hersonski, το 2017 το Portrait #2, με την Ruth Eshel βασισμένο στο έργο του 1977 Πορτραίτο ενός Δημαγωγού της Rachel Kafri ενώ το 2019 παρουσίασε το The Suit στο Intimadance Festival του Tmuna Theater.

Είσοδος: 10 ευρώ.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Κρατήσεις απαραίτητες στο 2114140970 ή 1927bts@gmail.com.

Προαγορά εισιτηρίων: https://www.eventbrite.com/e/the-suit-by-ori-lenkinski-tickets-404557631767

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter