Η κανονικότητα της φτώχειας

Η κανονικότητα της φτώχειας

Η νέα κανονικότητα στην οποία μας εισάγει από σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι ειδικοί περί της πανδημίας λοιμωξιολόγοι έχει πολλές πτυχές.

Εκτός αυτής καθαυτής της ιατρική πλευράς η οικονομία της χώρας εισέρχεται, όπως όλοι οι οικονομολόγοι εκτιμούν, στη χειρότερη περίοδό της από την κρίση του ’29, με την κυβέρνηση να έχει πάρει μέτρα για τους εργαζόμενους που ούτε ο πολύς κύριος Τόμσεν δεν θα τολμούσε όχι να πάρει αλλά ούτε καν να εισηγηθεί για να συμπεριληφθούν στα μνημόνια που βύθισαν στην ύφεση την ελληνική οικονομία για μια δεκαετία μειώνοντας το ΑΕΠ κατά 25%.

Με συνοπτικές διαδικασίες το περίφημο οικονομικό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταϊκούρας, Βρούτσης, Γεωργιάδης, παρατείνουν το καθεστώς της αναστολής συμβάσεων εργασίας συνοδευόμενο με ανεξέλεγκτες απολύσεις μετά το τέλος του, παγιώνουν και επεκτείνουν το νέο καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας με μειώσεις μισθών στο 50%, μονιμοποιούν την ελαστικοποίηση των ωραρίων με απουσία ελέγχου τους και η μη δήλωση των υπερωριών ενώ περνούν διάταξη με την οποία αυξάνουν υπέρογκα τους μισθούς των golden boys εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.

Με τον τρόπο αυτόν οδηγούμαστε σε οριζόντια μείωση μισθών λόγω της μετατροπής της πλήρους σε μερική απασχόληση σε συνδυασμό με τη μερική μόνο αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων σε μερική απασχόληση από το κράτος ενώ με πρόσχημα την κρίση του κορωνοϊού, η κυβέρνηση ματαιώνει την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020.

Απολύσεις, ανεργία και φτώχεια θα γίνουν από σήμερα η μόνιμη κατάσταση στη χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι πλέον προφανές ότι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του όπως και την περίοδο 2012-2014 αντιμετωπίζουν την κρίση ως ευκαιρία για μια ολοκληρωτική σάρωση της αγοράς εργασίας.

Ο ελληνικός λαός θα ζήσει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας του αν με κάποιον τρόπο δεν σταματήσει αυτός ο βιασμός των εργασιακών δικαιωμάτων και η πορεία της οικονομίας προς τον γκρεμό.

Πλέον όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης με πρωτοπόρο τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει άμεσα να ρίξουν όλες τις δυνάμεις τους για να σταματήσει ο κατήφορος και η λαίλαπα που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να σώσει μια ελάχιστη μερίδα φίλων της επιχειρηματιών.

Αν δεν γίνει προλάβουν η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική και θα επηρεάσει πολλές από τις επόμενες γενεές.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter