Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αδειάζει τον Άδωνη και προειδοποιεί τον Μητσοτάκη για τον αντιπρόεδρό του!

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αδειάζει τον Άδωνη και προειδοποιεί τον Μητσοτάκη για τον αντιπρόεδρό του!

Φαίνεται πως ούτε η δεξιά ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αντέχει πλέον τις ακροδεξιές κορώνες της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν είναι τυχαίο που σήμερα, αναφερόμενη στον Άδωνη Γεωργιάδη και την συμπόρευσή του με τον ακροδεξιό και προκλητικό ραβίνο Μορντεχάι Φριζή, μιλά για «κακοφωνίες» και «συνιστώσες του ΛΑΟΣ» εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της διαχωρίζει πλήρως τη θέση της από τις δηλώσεις του ραβίνου, επικροτεί τη στάση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της ισραηλινής πρεσβείας που έδωσαν την «οφειλόμενη απάντηση» και προσθέτει:

«Ωστόσο παραμένει ανοικτό το θέμα της παρεμβάσεως του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη, που είχε χαρακτηρίσει αρχικώς τον παραληρηματικό ραββίνο “απλά άψογο” για να αποσύρει το σχόλιό του μετά την τοποθέτηση της ισραηλινής πρεσβείας.

Δεν έχει καμμία σημασία εάν ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ενήργησε καθ’ ον τρόπον ενήργησε διότι προσδοκούσε, διά τεχνάσματος, να αναιρέσει την έντονη αντίδραση του ΚΙΣ στην απόφαση του τότε προέδρου της Κεντροδεξιάς κ. Αντώνη Σαμαρά να εντάξει στη συντηρητική παράταξη τη συνιστώσα του ΛΑΟΣ. Ούτε έχει σημασία εάν ο κ. Γεωργιάδης «αξιοποίησε» την τοποθέτηση του ραββίνου για να επιφέρει νέο “πλήγμα” στον ΣΥΡΙΖΑ. Αμφότερες οι εκδοχές εκφράζουν μια αφελή αντίληψη περί πολιτικής, και ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι ότι «πλήγματα» της μορφής αυτής ενδέχεται να καταστήσουν τελικώς “άτρωτο” τον κ. Τσίπρα».

Και καταλήγει:

«Οι αυτόκλητοι διαμορφωτές της “πατριωτικής” φυσιογνωμίας της Ν.Δ. απλώς δημιουργούν κακοφωνία».

Διαβάστε όλο το κείμενο: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter