Η Κάρστερ Σεμένια στο κρεβάτι του Προκρούστη

Η Κάρστερ Σεμένια στο κρεβάτι του Προκρούστη

Η πολυνίκης αθλήτρια από τη Νότιο Αφρική πρέπει να υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία αν θέλει να συνεχίσει να ανταγωνίζεται με γυναίκες, σε μια απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και χαρακτηρίζεται ρατσιστική.

O Γιάο Μινγκ γεννήθηκε στη Σαγκάη και είχε το διπλάσιο μέγεθος από τον μέσο όρο των βρεφών. Στα 10 του χρόνια, είχε ύψος 1.65 και οι γιατροί τον ξετίναξαν στις εξετάσεις, για να προβλέψουν ότι θα ξεπεράσει τα 2.20. Τελικά, έφτασε τα 2.29 και έκανε καριέρα στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς. Έπαιξε οκτώ φορές στο All Star Game με την Δυτική περιφέρεια και έγινε ο πρώτος μη Αμερικανός που κυριάρχησε στις ψήφους για το All Star. 

Πώς θα φαινόταν αν τον καλούσαν για να του… αφαιρέσουν εκατοστά, επειδή ήταν ψηλότερος από τους άλλους μπασκετμπολίστες, σαν τον μυθικό ληστή της Αθήνας, Προκρούστη, που έκοβε το περίσσιο σώμα όποιου εξείχε από το κρεβάτι του ή τραβούσε τα άκρα όποιου ήταν κοντύτερος; Κάπως έτσι πρέπει να ηχεί στα αυτιά της Κάστερ Σεμένια η απόφαση του CAS, που της επιβάλει να υποβληθεί σε φαρμακευτική αγωγή για να ρίξει την τεστοστερόνη της. Όχι επειδή η ορμόνη της αυξήθηκε λόγω κάποιου σκευάσματος, αλλά επειδή γεννήθηκε έτσι. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο koutipandoras.gr/

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter