Η κατά Μητσοτάκη δίκαιη κατανομή

Η κατά Μητσοτάκη δίκαιη κατανομή

Στο χθεσινό διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού εκθείασε το πρώτο δίμηνο του 2020 ότι τα πάντα πορεύονταν ονειρικά στην οικονομία, έριξε όλη την καταστροφή και τα δεινά που έρχονται στην πανδημία του κορονοϊού.

Ηθελημένα ξεχνάει βέβαια ότι η Ελλάδα αντίθετα από τους ισχυρισμούς του, είχε τον Ιούλιο του 2019 ανάπτυξη 2,8% και έφτασε να την προσγειώσει στο μόλις 1% στο τέλος της χρονιάς, δύο ολόκληρους μήνες πριν την εμφάνιση της πανδημίας.

Με πρόσχημα τη θεωρία της δίκαιης κατανομής ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα σχέδιο το οποίο ρίχνει την ελληνική οικονομία στον καιάδα και τις οικογένειες στη φτώχεια.

Καθιερώνει τον υποκατώτατο μισθό των 535 ευρώ σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, συντελεί στην πλήρη κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων και αυξάνει την ανεργία σε μεγέθη που δεν έχει ξαναδεί η μεταπολεμική Ελλάδα, που το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής εκτιμά έως και 31.2%.

Επίσης μονιμοποιεί την αναστολή συμβάσεων εργασίας, εξακολουθεί δηλαδή να επιδοτεί ουσιαστικά την ανεργία, ωθεί τους εργαζόμενους είτε σε αποδοχή της εκ περιτροπής εργασίας ή σε απόλυση και ουσιαστικά προχωρά σε μειώσεις μισθών 20% στον ιδιωτικό τομέα με πλήρη ευελιξία ως προς τις συμβάσεις και τα ωράρια.

Η πιο πετυχημένη δηλαδή συνταγή για ένα ωραίο νέο μνημόνιο, από το οποίο θα κερδίσουν και πάλι οι πλούσιοι και μια συγκεκριμένη ελίτ που κερδίζει δισεκατομμύρια από τον περασμένο Ιούλιο με την κάλυψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο πολύς μάλιστα κύριος Γεωργιάδης σε ένα κρεσέντο ηθοποιίας παρακαλούσε στις δηλώσεις του τους τραπεζίτες να δώσουν ρευστότητα στην αγορά και να μην είναι τόσο αυστηροί με τους ζητούντες δάνειο.

Πέντε υπουργοί με τις δηλώσεις τους κοροϊδεύουν στον μέγιστο βαθμό τους εργαζόμενους στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης αναφέροντας ότι οι επιχειρηματίες των δύο κλάδων θα μπορούν να τους βάλουν σε αναστολή συμβάσεων εργασίας για να πάρουν τα 535 ευρώ. Μα αφού δεν θα τους έχουν προσλάβει καθώς δεν θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους λόγω έλλειψης ζήτησης πως θα τους βάλουν σε αναστολή;

Η κυνικότητα ενός πρωθυπουργού ο οποίος με το επιτελείο του κατάφερε να καταστρέψει την ελληνική οικονομία σε δέκα μήνες σε όλο της το μεγαλείο. Μιας κυβέρνησης που πέτυχε το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ όλων των εποχών.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter