Η καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη για παιδεραστία δεν παίχτηκε καθόλου σε κάποια ΜΜΕ, για κάποιο λόγο (Video)

Η καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη για παιδεραστία δεν παίχτηκε καθόλου σε κάποια ΜΜΕ, για κάποιο λόγο (Video)

Αν η ευελιξία διδασκόταν σαν μάθημα, η ελληνική δικαιοσύνη και η δημοσιογραφία θα ήταν πρύτανης και αντιπρύτανης στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου. 

Όπως σχολιάζαμε πρόσφατα, το βιογραφικό της δικαιοσύνης είναι εξαιρετικά πλούσιο σε διακυμάνσεις διάθεσης όταν πρέπει να επιλέξει αν θα ρίξει στα Τάρταρα ή στα πούπουλα κάποιον, όμως στην υπόθεση του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη κατακτήθηκαν νέες, απάτητες κορυφές.

Σε μια υπόθεση που έσκασε σαν ξεχασμένη αεροπορική βόμβα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο, το δικαστήριο καταδίκασε κατά πλειοψηφία το Νίκο Γεωργιάδη σε 28 μήνες με αναστολή για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων και επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ. Όπως ανέφερε το κατηγορητήριο, η ποινή αφορά η ποινή αφορά κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία, με τον εισαγγελέα να προτείνει «την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής».

Σας φαίνεται μικρή η ποινή για κάτι τέτοιο; Αξίζει τότε να σημειωθεί ότι είναι η μέγιστη ποινή που προβλέπει ο νόμος για το συγκεκριμένο αδίκημα, με ό,τι συνέπειες μπορεί να δημιουργεί αυτό για την ύπαρξη και δράση κυκλωμάτων trafficking.

Ο Νίκος Γεωργιάδης ανακατεύτηκε με το κύκλωμα παιδεραστίας όταν υπηρετούσε στη Μολδαβία από πόστο του ΟΗΕ (!) 9 χρόνια πριν. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε την ενοχή του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης … είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ».

Η δικηγόρος των θυμάτων από τη Μολδαβία πάντως, Ναταλία Μπαϊράμ, δήλωσε ότι «Όταν οι αρχές (σ.σ. της Μολδαβίας) τον άφηναν ελεύθερο λόγω διπλωματικής ασυλίας, το ελληνικό δικαστήριο τον βρήκε ένοχο για σεξουαλική κακοποίηση των θυμάτων της Μολδαβίας». Όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν μάλιστα, οι αρχές της Μολδαβίας είχαν αφήσει τον Ν. Γεωργιάδη να φύγει σαν κύριος, με την κάλυψη της διπλωματικής του ασυλίας, παρότι είχε συλληφθεί:

Η πλευρά της κυβέρνησης δεν έχασε την ευκαιρία να κατακεραυνώσει από τη μεριά της «την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της» – στο κάτω κάτω είμαστε σε χρονιά εκλογών. Η ΝΔ στηρίζει τον κ. Γεωργιάδη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου, με τα επιχειρήματα της να είναι τα εξής: Η Πειραιώς χαρακτήρισε την δίωξη από την αρχή πολιτική, η βουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο εκπρόσωπος τύπου και υποψήφιος βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης βρέθηκε στο δικαστήριο σε όλες τις δικάσιμες.

Για την ακρίβεια, η Άννα Μισέλ είχε ένα αρκετά παθιασμένο ξέσπασμα για το θέμα κόντρα στον αγαπημένο μας εξωκοινοβουλευτικό ακροδεξιό, Φαήλο Κρανιδιώτη, στον οποίο δήλωσε ότι «θα σε πάω αίμα» :

Η ΝΔ από την πλευρά της δεν άλλαξε γνώμη μετά την απόφαση. Όπως δήλωσε χτες το βράδυ στην ΕΡΤ ο ίδιος ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, η υπόθεση «από την πρώτη στιγμή υπήρξε» και παραμένει σκευωρία. Πρόσθεσε μάλιστα και το εξής:

«O κ. Γεωργιάδης, υπήρξε ένας από τους εθελοντές που υποστήριξαν τον κ. Μητσοτάκη επί τρεις μήνες, όσο διήρκεσε προεκλογική περίοδος στη ΝΔ. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, μερικές μέρες μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.»

H υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει οπότε θα προχωρήσει για να αποδείξει την αθωότητά του.»

Το γιατί είναι σημαντικό για μια ποινική υπόθεση το ότι ο Γεωργιάδης (ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη ΝΔ το 2016 όταν δημοσιοποιήθηκαν οι κατηγορίες, αν και η υπόθεση είχε πάρει μπρος το 2010 στη Μολδαβία, όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc) ήταν εθελοντής για τον Κυριάκο, δεν είναι εκ πρώτης όψεως κατανοητό. Μπορεί και να είναι όμως, έχοντας υπ’όψιν δύο αδιαμφισβήτητα γεγονότα:

Πρώτον, ότι η Ελλάδα και τα πολιτικά της κόμματα τρελαίνονται για ηθικό πανικό (εντάξει κυρίως όταν αφορά τον αντίπαλο), με την ΝΔ ως το μεγάλο συντηρητικό κόμμα να είναι ο βασιλιάς αυτού του σπορ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε εδώ ότι ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος έχει πει στη Βουλή ότι ο ΕΤ ο εξωγήινος μπορεί να ψήνει τα παιδιά μας να αλλάξουν φύλο:

Το δεύτερο είναι ότι ούτε ένα σημαντικό κομμάτι των ΜΜΕ και των κομμάτων περιμένει να φτάσουν οι υποθέσεις μέχρι τον Άρειο Πάγο για να ασχοληθούν μαζί τους. Έτσι οροθετικέςγυναίκες, υποψήφιες για διδακτορικό βιολογίας και αντιεξουσιαστές διαπομπεύονται επαγγελματικά – μικρή σημασία έχει αν θα απαλλαχθούν οριστικά κάποια στιγμή. Ούτε αυτό είναι από μόνο του τρομερό, επίσης πράγματι η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει:

Η μούγκα που έχει πέσει όμως από μια μερίδα των ΜΜΕ, είναι εκκωφαντική:

To Πρώτο Θέμα δεν το έχει καν ως τελευταίο θέμα

 Το iefimerida.gr έγινε απότομα απίστευτα προσεκτικό με τις διατυπώσεις (α και η είδηση δεν έπεσε στα social media του site)

Η Καθημερινή μιλάει για «καθαρό τοπίο», αλλά για άλλον Γεωργιάδη

Ο ΣΚΑΪ δε φαίνεται να σκάει ιδιαίτερα (επίσης η είδηση δεν παίχτηκε σε κανένα δελτίο)

Το τελευταίο θέμα με Γεωργιάδη στο parapolitika.gr είναι το παρακάτω

Το Liberal.gr καμία Σοβιετία δε το αναγκάσει να καλύψει την είδηση αυτή

Το capital.gr ας πούμε πως καλύπτει μια συγκεκριμένη οπτική γωνία

Είναι σίγουρα πολύ καθησυχαστικό για τον κ. Γεωργιάδη το ότι τόσα μεγάλα site πιστεύουν τόσο βαθιά στην αθωότητά του. Τόσο ώστε να κριθεί αναγκαίο να μην ακουστεί καν η είδηση της καταδίκης του, παρότι απέφυγε τη φυλακή σε αντίθεση με τη γνωστή μεγαλοκαθαρίστρια, ενόψει μιας έφεσης που θα γίνει κάποια στιγμή και μπορεί και να τον βγάλει αθώο.

Μπορεί και όχι βέβαια – θα δείξει.

Πηγή: Luben

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter