Η κατάπτυστη ανακοίνωση της ΔΑΠ κατά Γαβρόγλου – Χειροκροτεί ο Άδωνης! (Photo)

Η κατάπτυστη ανακοίνωση της ΔΑΠ κατά Γαβρόγλου – Χειροκροτεί ο Άδωνης! (Photo)

Έχει ένα πρόβλημα (και περισσότερα..) η ΔΑΠ με τις δημοκρατικές διαδικασίες, την έκφραση των πολλών και τα δημόσια πανεπιστημιακά και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το ίδιο πρόβλημα βέβαια έχει και με το Πανεπιστημιακό Άσυλο και με ό,τι συνδέεται με την ελευθερία της έκφρασης…

Τα προβλήματά της βέβαια δεν εξαντλούνται εκεί. Μπορεί να κόπτεται για τα τρικάκια του Ρουβίκωνα, από την άλλη όμως τρίβει τα χέρια της με την «εισβολή» των μαθητών στο γραφείο του υπουργείου Παιδείας.

Και καλά έκανε βέβαια που ο Κώστας Γαβρόγλου κάθισε και μίλησε μαζί τους. Στη Δημοκρατία επιζητάς το διάλογο, όχι την επιβολή!

Η ΔΑΠ όμως που θέλει να υποδαυλίσει οποιαδήποτε αντίδραση, η ΔΑΠ που θέλει ξεπούλημα της Παιδείας, κάθε βαθμίδας βεβαίως… έρχεται ως νεροκουβαλητής των ιδιωτικών συμφερόντων για να παρουσιάσει τον υπουργό σε ανακοίνωσή της αλλά και σε αφίσα ως «υπουργό εγκληματικών οργανώσεων».

Δεν είναι τυχαίο που ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος Άδωνης Γεωργιάδης σπεύδει να κοινοποιήσει την … «πολιτική τοποθέτηση» της ΔΑΠ μέσω του Twitter του.

«Από Υπουργός Παιδείας ρεσεψιονίστ εγκληματικών οργανώσεων» γράφει η ανακοίνωση και η κατάπτυστη αφίσα…

Γιατί τόσο μένος; Μα, όσο ο κ. Γαβρόγλου εκφράζει τα συμφέροντα των πολλών, τόσο θα στοχοποιείται…

Αφορμή πάντως για την επίθεση της ΔΑΠ ήταν μια αναφορά του κυρίου Γαβρόγλου όπου αναρωτήθηκε «πού είναι το φοιτητικό κίνημα»…

Έτσι λοιπόν η ΔΑΠ με βάση τη λογική του παραλόγου ο κ. Γαβρόγλου δεν αξίωσε την άμεση σύλληψη των δραστών – μελών του «Ρουβίκωνα» μετά την εισβολή και την κατάληψη χώρου της Φιλοσοφικής Σχολής.

Οι εκφραστές του «Νόμου και της Τάξης» που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βλέπουν τους αστυνομικούς να μπαίνουν στα πανεπιστήμια αναφέρουν μάλιστα:

«Με απλά λόγια, ο κύριος Γαβρόγλου πιστεύει ότι είναι δουλειά των φοιτητών να τεθούν μόνοι τους, χωρίς τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων, αντιμέτωποι με θιασώτες της ένοπλης βίας και με διακινητές ναρκωτικών».

Έγιναν διακινητές ναρκωτικών τώρα…

Αλλά δεν μένουν ως εκεί οι εκφραστές της ακροδεξιάς πολιτικής… βγάζουν και τα ανάλογα συμπεράσματα:

«Αντί να επιτελέσει το ρόλο του και να προασπίσει με όλα τα νόμιμα μέσα το αυτονόητο δικαίωμα των φοιτητών στην ελεύθερη πρόσβαση στη σχολή τους και την ασφάλεια, ο κύριος Γαβρόγλου επιλέγει να παριστάνει τον ρεσεψιονίστ εγκληματικών οργανώσεων, απλά παρατηρώντας και καταγράφοντας σε ποιους χώρους της πανεπιστημιακής κοινότητας εγκαθίστανται και δρουν οι πάσης φύσεως παραβατικοί και οι συμμορίες τους»

Για να καταλήξει βέβαια σε κορώνα κατά του πρωθυπουργού ο οποίος είναι «υπό προθεσμία» και κρατάει στην θέση του έναν «άνθρωπο εμμονικό, ακατάλληλο και επικίνδυνο».

Πάντως ίσως για την ΔΑΠ ένας φασίστας υπουργός θα ήταν μάλλον προτιμότερος…

(Σημείωση προς ΔΑΠ: Σε τίτλους κειμένων και αφίσες δεν βάζουμε τελεία στο τέλος…)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter