Η κατάρρευση της πολιτικής Μητσοτάκη

Η κατάρρευση της πολιτικής Μητσοτάκη

Δεν χρειάστηκε, παρά μόνο ένας παραπονεμένος υπουργός για να καταρρεύσει με πάταγο το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο υπουργός «υπανάπτυξης» Αδωνης Γεωργιάδης του οποίου οι αρμοδιότητες έχουν περιοριστεί στο μηδέν δεν άντεξε την περίπτωση να μην είναι στην επόμενη κυβέρνηση μετά τον αναμενόμενο ανασχηματισμό και κάρφωσε τον πρωθυπουργό του λέγοντας ανοιχτά ότι το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι έφερε τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων.

Ούτε η νεολαία, ούτε οι πλατείες, ούτε η εστίαση, ούτε βέβαια οι πολίτες ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει ρίξει η ανεύθυνη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και των «άριστων» υπουργών του τη χώρα.

Τα χθεσινά νέα αυστηρότερα μέτρα είναι αποτέλεσμα αυτών ακριβώς των κυβερνητικών πειραμάτων που εφάρμοσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η απόλυτη αποτυχία της. Παταγώδη αποτυχία η οποία συνοδεύεται και από τα δραματικά αποτελέσματα στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, τα οποία πλέον αναγκάζονται υπό την πίεση της πραγματικότητας να παραδεχτούν και οι αρμόδιοι υπουργοί, όπως ο Σκυλακάκης που χθες έκανε για πρώτη φορά λόγο για διψήφιο ποσοστό ύφεσης το 2020 και χρέος πάνω από 200%.

Η ελληνική κοινωνία βιώνει το σκοτάδι στο τούνελ χωρίς κανείς να μπορεί όχι να δει αλλά ούτε καν να εκτιμήσει το πότε θα εμφανιστεί το ελάχιστο φως.

Μία ημέρα πριν από τη συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση στην υγεία, το αφήγημα Μητσοτάκη ότι σε τίποτα δεν φταίει η κυβέρνηση κατέπεσε εμφανίζοντας σε όλο τους το μεγαλείο τις fake πολιτικές τις οποίες εξάσκησε τους δεκαέξι μήνες που βρίσκεται στην εξουσία.

Σήμερα αν υπήρξε η ελάχιστη σοβαρότητα στην χειρότερη κυβέρνηση της χώρας μετά τη Μεταπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να κάνει ασμένως δεκτές τις προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, όχι για να σώσει την παράταξή του αλλά να σώσει τη χώρα από αυτό που ζει για δεύτερη φορά η Ιταλία. Οι ιατροί να επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

Δυστυχώς όμως οι ενδείξεις δεν είναι ευοίωνες και η ελληνική κοινωνία εισέρχεται στη χειρότερη περίοδο ίσως της ιστορίας της με ευθύνη μιας Δεξιάς που έχει επικεφαλής έναν ανεύθυνο πρωθυπουργό, που το όνομά του θα γραφτεί στα πιο μαύρα κατάστηχα. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter