Η καταστροφή της κοινωνίας δεν πρέπει να περάσει

Η καταστροφή της κοινωνίας δεν πρέπει να περάσει

Ο έλεγχος έχει αρχίσει να χάνεται στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Ιούλιο και η αυτοδυναμία την οποία κατάφερε να πετύχει πήρε τα μυαλά των στελεχών της

Συρόμενοι πίσω από το δόγμα Βορίδη ότι δεν πρέπει να χάσει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά να καταστραφούν οι ιδέες της Αριστεράς υπουργοί, υφυπουργοί, μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι παράγοντες της Δεξιάς έχουν αποδυθεί σε έναν δρόμο καταστροφής όσων έγιναν όχι μόνο την περίοδο από το 2015 αλλά και νόμων που ψηφίστηκαν επί κυβέρνησης Σαμαρά ή και ακόμα νωρίτερα.

Και αυτό με συνεχείς αντικαταστάσεις προσώπων, ανεξάρτητα αν ήταν πετυχημένα ή όχι.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά είναι η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου και του προέδρου του ΚΒΘΕ Γιάννη Αναστασάκη, μετά από μια πετυχημένη θητεία κατά την οποία κατάφερε εκτός από πολύ πετυχημένες παραστάσεις να μηδενίσει και τα χρέη του θεάτρου. Είχε βέβαια ένα ελάττωμα, δεν ήταν Δεξιός.

Άλλο παράδειγμα εκδικητικότητας, η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και ο διορισμός ενός ανθρώπου, ψυχίατρου μεν, αλλά η μόνη καριέρα που είχε να επιδείξει είναι στα τηλεπαράθυρα περιθωριακών ακροδεξιών τηλεοπτικών σταθμών και στις εκπομπές της Τατιάνας.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας έχοντας μένος κατά του φοιτητικού κινήματος, προσπαθούσαν μετά τη μεταπολίτευση να καταργήσουν το άσυλο. Δεν κατάφεραν να το πετύχουν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα κατάφερε. Βρήκε πρόθυμους ακόμα και στο ΚΙΝΑΛ.

Θέλοντας να μην κοινοποιούνται οι πράξεις της η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει με όλους τους τρόπους τον Τύπο. Και σε μεγάλο βαθμό τα έχει καταφέρει. Υπάρχουν όμως και γαλατικά χωριά που προσπαθούν παρά τις δυσκολίες να επιβιώσουν, και τα καταφέρνουν παρά τα εμπόδια.

Η ανοχή στις νέες κυβερνήσεις πάντα υπάρχει. Αλλά φαίνεται ότι πλέον τελειώνει. Οι φοιτητές καταλαμβάνουν τις σχολές τους διαμαρτυρόμενοι αν όχι με την ψήφο, με την ανοχή της ΔΑΠ. Οι δημοκρατικοί πολίτες διαμαρτύρονται για το κλείσιμο σχολείων που φοιτούν τα απογεύματα παιδιά μεταναστών. Οι φορολογούμενοι δεν βλέπουν να επαληθεύονται οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη. Το πολιτικό σύστημα κοιμάται, αναπαυόμενο στο αποτέλεσμα του Ιουλίου. Η κρίση όμως δεν έχει περάσει και ο λαός βλέπει την επανάληψη των πρακτικών της περιόδου πριν το 2015.

Η αναταραχή στην κοινωνία, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές αρχίζει να αυξάνει. Οι κυβερνώντες βλέπουν μόνο το δικό τους συμφέρον, θέλουν για να προλάβουν να αλλάξουν τα πάντα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πιστεύουμε ότι η κοινωνία δεν θα τους αφήσει. Τα παθήματα ελπίζουμε να έχουν γίνει μαθήματα.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter