Η καταστροφική πολιτική του Γιάννη Βρούτση

Η καταστροφική πολιτική του Γιάννη Βρούτση

Αυτή η κυβέρνηση θα είναι η καταστροφή ολόκληρου του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Ό,τι δεν κατάφεραν τα μνημόνια στα οποία οδηγηθήκαμε από την άφρονα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να το καταφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με υπουργό Εργασίας έναν χωρίς όρια πολιτικό, τον Γιάννη Βρούτση, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει δώσει τα ρέστα του στην προσπάθειά του να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις, με πρόσχημα τα οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Και τι δεν έχει σκεφτεί το επιτελείο του ευφάνταστου αυτού πολιτικού για να σώσει τις επιχειρήσεις και να καταστρέψει όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που ακόμα και η σκληρότερη Δεξιά της δεκαετίας του ΄50 δεν θα τολμούσε να διανοηθεί.

Ο υπουργός, κατ’ ευφημισμό, Εργασίας λοιπόν στην ΠΜΠ που εξέδωσε, δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ολόκληρο το ωράριο αλλά να τους πληρώνει τα μισά με το πρόσχημα των μη κανονικών συνθηκών. Τοποθετήθηκε μάλιστα υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ώρα τώρα για κανονικότητα στα ωράρια αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για δωδεκάωρη ή δεκατετράωρη εργασία, πάντα με τον μισό μισθό.

Και βέβαια χωρίς καμία διαβεβαίωση για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία πάνε στον κάλαθο των αχρήστων.

Επίσης δεν έδωσε καμία διαβεβαίωση για την παραμονή στην εργασία των εργαζομένων οι οποίοι μπαίνουν σε αναστολή σύμβασης. Με μια πολύ πονηρή διάταξη ορίζει ότι η εταιρία θα πρέπει μετά τη λήξη της αναστολής των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού της να έχει τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων, αλλά όχι τους ίδιους υπαλλήλους. Καταλαβαίνει κανείς ότι ο οποιοσδήποτε εργοδότης θα μπορεί να απολύσει το προσωπικό του και να πάρει άλλους με πολύ μικρότερους μισθούς.

Όλα αυτά οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους σε μειώσεις μισθών κατά 50% και στη συνέχεια στην ανεργία

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Ανεργίας Γιάννης Βρούτσης με την πολιτική τους τινάζουν στον αέρα την οικονομία, και σε φτωχοποίηση τους πολίτες με αποτέλεσμα η επόμενη ημέρα της κρίσης να βρει την Ελλάδα σε χειρότερη κατάσταση από αυτή μετά την κατοχή.

Και όλα αυτά για να σώσουν έναν ελάχιστο αριθμό φίλα προσκείμενων σε αυτούς επιχειρηματιών παρά τα δισεκατομμύρια που έχουν τη δυνατότητακαι με την άδεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαθέσουν για να διαφυλάξουν την ελληνική οικονομία από την καταστροφή.

Με τις πράξεις τους και την πολιτική τους σήμερα, αποδεικνύουν ότι συνειδητά οδήγησαν τη χώρα προς τα μνημόνια το 2010.

Και ότι όλες οι δικαιολογίες που επικαλέστηκαν ήταν απλά ένα τεράστιο fake.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter