Η κατάθεση Σόνλαντ επιβαρύνει κι άλλο τη θέση του Τραμπ

Η κατάθεση Σόνλαντ επιβαρύνει κι άλλο τη θέση του Τραμπ

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Γκόρντον Σόνλαντ, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν συνομιλίες του Τραμπ με την ουκρανική πλευρά, οι οποίες περιελάμβαναν και οικονομικό εκβιασμό.

Στην κατάθεσή του προς τις Επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Γκόρντον Σόνλαντ παραδέχθηκε ότι ο βασικός του σκοπός απέναντι στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ήταν η επίτευξη μιας συναλλαγής με την εν λόγω χώρα. Συναλλαγή η οποία είχε στη μέση έναν «εκβιασμό», με την πλευρά Τραμπ να προσδοκά βοήθα από τους Ουκρανούς για βοήθεια στην έρευνα κατά των δραστηριοτήτων της οικογένειας του πολιτικού αντιπάλου του προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Η συνομιλία Σόνλαντ με Ουκρανό αξιωματούχο

Στην κατάθεσή του, ο Γκόρντον Σόνλαντ παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι συνομίλησε με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ουκρανίας και του διεμήνυσε πως η χώρα δεν πρόκειται να λάβει βοήθεια από τις ΗΠΑ αν δεν δεσμευθεί δημοσίως για την αρωγή της στις έρευνες για τις δραστηριότητες του υιού του Τζό Μπάιντεν στη χώρα. 

«Είπα ότι η επανεκκίνηση της αμερικανικής βοήθειας, δεν επρόκειτο να συμβεί εάν η Ουκρανία δεν προχωρούσε στη δημόσια δήλωση κατά της διαφθοράς που συζητούσαμε επί εβδομάδες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σόνλαντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη κατάθεσή του, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ε.Ε δεν ήθελε να συνδέσει τα δύο δεδομένα, ωστόσο πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά και σίγουρα προσθέτουν μεγαλύτερη πίεση στην πλευρά του Τραμπ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter