Η «Καθημερινή» καταρρίπτει τα περί σκευωρίας στη Novartis

Η «Καθημερινή» καταρρίπτει τα περί σκευωρίας στη Novartis

Ένα έγγραφο με το οποίο η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ενημερώνει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πως πιθανόν δύο από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, είναι ίδιοι με αυτούς που κατέθεσαν στην αμερικανική έρευνα του FBI, αποκαλύπτει η «Καθημερινή».

Το περιεχόμενο του εγγράφου, «μεταφράζεται» και από την εφημερίδα αλλά κυρίως από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, ως «έγγραφο φωτιά» που αλλάζει τα δεδομένα, αφού αποκαλύπτεται πως οι μάρτυρες κατέθεσαν στο FBI ,προσδοκώντας αμοιβές και άρα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από την ελληνική Δικαιοσύνη. Ανεξάρτητα από το επιχείρημα των «επί πληρωμή μαρτύρων» που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στην Ελλάδα, που επιχειρείται να καθιερωθεί εδώ και καιρό, η αποκάλυψη βρίσκεται αλλού.

Αν η ΝΔ που διακινεί μετ΄ επιτάσεως το έγγραφο (και την ερμηνεία που δίνει η Καθημερινή), κάνει την παραδοχή πως οι μάρτυρες είναι ίδιοι και κατέθεσαν πρώτα στην Αμερική, τότε ταυτοχρόνως κάνει και την παραδοχή πως δεν υπάρχει σκευωρία. Δηλαδή ούτε η Εισαγγελία Διαφθοράς, ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση έστησαν κάποια σκευωρία με τους μάρτυρες, αφού όσα κατέθεσαν δεν τα κατέθεσαν με υποβολέα στην Ελλάδα, αλλά τα είχαν καταθέσει καιρό πριν στο FBI. Εκτός να εννοούν πως η σκευωρία στήθηκε με τη συμμετοχή και του FBI, πράγμα που πρέπει να το δηλώσουν.

Αν και ο δικηγόρος των μαρτύρων στην αμερικανική υπόθεση, Παύλος Σαράκης, έχει πει πως πρόκειται για διαφορετικούς μάρτυρες από αυτούς τη ελληνικής έρευνας, θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον αν κάποιοι από τους μάρτυρες είναι κοινοί, γιατί αυτο σημαίνει πως αξιολογήθηκαν από το FBI, έγιναν δεκτοί να καταθέσουν μετά από ιδιαίτερα σκληρά κριτήρια και τελικώς κατέθεσαν και στην Ελληνική Εισαγγελία. Άρα λοιπόν πάει περίπατο το αφήγημα της σκευωρίας με το οποίο στήθηκε ολόκληρη Προανακριτική Επιτροπή. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter