Η Κεραμέως νομοθετεί υποκατώτατο μισθό για τους φοιτητές

Η Κεραμέως νομοθετεί υποκατώτατο μισθό για τους φοιτητές

Την καθυπόταξη της γνώσης στις ανάγκες της αγοράς οραματίζεται η Νίκη Κεραμέως η οποία εκτελεί την κυβερνητική γραμμή συμβάλλοντας στην πλήρη αποδυνάμωση των πανεπιστημίων.

Πρακτική άσκηση για περίπου 400.000 φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ, μέσω συνεργασιών τόσο με φορείς του Δημοσίου όσο και με επιχειρήσεις στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό, προωθείται από πλευράς του υπουργείου Παιδείας στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που έχει θέσει σε διαβούλευση. Γεγονός που θα ήταν ευχάριστο αν έμενε εκεί. Δυστυχώς όμως δεν μένει καθώς η προβλεπόμενη αμοιβή όπως εξήγγειλε η ίδια η Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» υπολογίζεται περίπου στο 80% του κατώτατου βασικού μισθού.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται φτηνή εργασία με στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους για τις φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση επιχειρήσεις. Με δύο λόγια οι νέοι επιστήμονες θυσιάζονται στον βωμό των εταιρικών υπερκερδών.

Τέλος η σύνδεση των ΑΕΙ με την αγορά εργασίας υπ’ αυτούς τους όρους κάθε άλλο παρά περιορίζει το φαινόμενο του brain drain, αντιθέτως του ανοίγει τον δρόμο προωθώντας τους φοιτητές να στελεχώσουν υποαμειβόμενες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του εξωτερικού. «Βεβαίως και είναι εφικτή η πρακτική άσκηση σε μια διεθνή φαρμακοβιομηχανία, ακόμη κι αν τα κεντρικά της βρίσκονται στο εξωτερικό, υπό την προϋπόθεση όμως ότι είναι δυνατή η παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης πρακτικής άσκησης του φοιτητή καθ’ όλη τη διάρκειά της, καθώς και η επιτυχής πιστοποίησή της από τον επόπτη πρακτικής άσκησης», υπογράμμισε η υπουργός στη συνέντευξή της περιγράφοντας τον τρόπο που πλέον οι ξένες επιχειρήσεις θα μπορούν να αλιεύουν ελληνικό εργατικό δυναμικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter