Η Κεραμέως βρήκε τη τιμωρητική λύση στις καταλήψεις: Μαθήματα αργίες και Σάββατα για τις χαμένες ώρες

Η Κεραμέως βρήκε τη τιμωρητική λύση στις καταλήψεις: Μαθήματα αργίες και Σάββατα για τις χαμένες ώρες

Την ώρα που εκατοντάδες σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα βρίσκονται υπό κατάληψη με μαθητές και εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται για τις επικίνδυνες ελλείψεις ζητώντας παράλληλα τα αυτονόητα, όπως ολιγομελή τμήματα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως βρήκε την «λύση» με κάλυψη των χαμένων ωρών διδασκαλίας τις αργίες.

Συγκεκριμένα, διεμήνυσε ότι στα υπό κατάληψη σχολεία αρχίζει από αύριο, υποχρεωτικά για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ η αναπλήρωση των χαμένων ωρών μαθημάτων θα γίνει τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων και σχολικών περιπάτων.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή της, το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταρτίζεται με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, με βάση τις οδηγίες που σταλεί στην αρχή του σχολικού έτους. «Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση» υποστήριξε.

Ολόκληρη η δήλωση της υπουργού Παιδείας

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter