Η Κεραμέως δεν «μύρισε» τα χημικά της αστυνομίας εναντίον των μαθητών (Video)

Η Κεραμέως δεν «μύρισε» τα χημικά της αστυνομίας εναντίον των μαθητών (Video)

Η αστυνομία ακολούθησε τις ίδιες πρακτικές με την προχθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για την δικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής, μέσω της ρίψης χημικών και δακρυγόνων και με κυνηγητό διαδηλωτών εντός του Mall, στη συγκέντρωση μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Στη σημερινή συγκέντρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων (οι οποίοι ζητούσαν καλύτερες υγειονομικές συνθήκες μέσα στα σχολεία) το υπουργείο Παιδείας μέσα από την ανακοίνωση του επέλεξε να ασχοληθεί με τη δράση μιας μεμονωμένης ομάδας.

Όπως καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει καμία σχέση ούτε με το μαθητικό, ούτε με το εκπαιδευτικό κίνημα. Να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις συνεχίστηκαν ακόμα και στο προαύλιο του Mall

Παρά τη βαριά ατμόσφαιρα που προκάλεσε η ρίψη χημικών το υπουργείο Παιδείας επέλεξε στην ανακοίνωσή του να μην κάνει αναφορά στη χρήση χημικών εναντίων των ανήλικων παιδιών κλείνοντας τα μάτια στην καταστολή σε βάρος μαθητών. «Η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή και την τρομοκράτηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Μετά την συκοφάντηση και την «τιμωρία» με τις λεγόμενες «τηλε-απουσίες», όσων αγωνίζονται και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, προχώρα στην ωμή βία» αναφέρει η ΟΛΜΕ.

«Αντί η υπουργός Παιδείας να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατήγγειλε την αστυνομική βία που ασκήθηκε σήμερα απέναντι σε 15χρονα παιδιά με την ανοχή της, αν όχι την προτροπή της, καλύτερα να παρακολουθήσει μαθήματα αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού, του γνωστού σε όλους μας bullying» τονίζει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την Υπουργό Παιδείας, η οποία το μόνο που ξέρει είναι να απειλεί με απουσίες και με άλλα μέτρα, σήμερα να αφήνει τα ΜΑΤ να χτυπούν τα παιδιά και να μην παρεμβαίνει καθόλου. Τα παιδιά θέλουν Δημοκρατία, συζήτηση και διάλογο, δεν θέλουν καταδίωξη, χημικά και ΜΑΤ» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter