Η Κεραμέως επιμένει ότι «τα παιδιά μας είναι πιο ασφαλή στα σχολεία», όταν εκατοντάδες τμήματα είναι σε αναστολή λειτουργίας!

Η Κεραμέως επιμένει ότι «τα παιδιά μας είναι πιο ασφαλή στα σχολεία», όταν εκατοντάδες τμήματα είναι σε αναστολή λειτουργίας!

«O ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη καταστροφολογία και καλλιεργεί τον φόβο ακόμα και για το ευαίσθητο σχολικό περιβάλλον»! Την αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να κατηγορήσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, που διεξάγεται και σήμερα στη βουλή, μιλώντας για τον… κορονοϊό και όχι για τον πτωχευτικό κώδικα που θα αρπάζει τη λαϊκή περιουσία. 

Η Ν. Κεραμέως ισχυρίστηκε απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα εξής: «Αγωνιζόσασταν κατά το 1ο κύμα της πανδημίας, για να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Μάιο. Θέλατε να μείνουν τα παιδιά επί έξι μήνες στο σκοτάδι, ενώ τα επιδημιολογικά στοιχεία επέτρεπαν τα παιδιά να μείνουν στον φυσικό τους χώρο και τελικά, η επιστροφή τους κύλησε ομαλά. Και τώρα, από τον Σεπτέμβριο, κινδυνολογείτε ασύστολα, παραπληροφορείτε ότι έχουμε προσλάβει 20 χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε προσλάβει πάνω από διπλάσιους από αυτούς που προσλαμβάνατε εσείς [..] για να καλύψουμε και τις αυξημένες αναγκες που προκύπτουν από τον κορονοϊό».

Εκεί δε που έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας η υπουργός Παιδείας ήταν όταν ισχυρίστηκε πως «τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν στα σχολεία μας, ότι τα παιδιά μας είναι πιο ασφαλή, χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, τηρώντας υποδειγματικά τα μέτρα».! 

Κι όλα αυτά όταν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εκατοντάδες σχολεία και πολύ περισσότερα τμήματα ανά την Ελλάδα, όταν πλήθος μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν κολλήσει ή μεταδώσει σε άλλους μαθητές, εκπαιδευτικούς ή γονείς τον κορονοϊό. Κι όταν ακόμα και σε περιοχές “κόκκινες” συνεχίζουν να κρατούν ανοιχτά τα σχολεία, ως επίφαση… κανονικότητας. 

Αψευδής μάρτυρας της κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία με τα ελλιπή μέτρα υγιεινής, με τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς και καθαριστές/στριες και με μαθητές ως 25 ανά τμήμα, είναι η τελευταία λίστα σχολείων που είναι κλειστά. Δείτε ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter