Η Κεραμέως καταδίκασε… περσινό περιστατικό βίας σε σχολείο (Video)

Η Κεραμέως καταδίκασε… περσινό περιστατικό βίας σε σχολείο (Video)

Ένα παλιό βίντεο με ένα απαράδεκτο περιστατικό που σημειώθηκε εντός σχολικής αίθουσας με αρνητικό πρωταγωνιστή έναν μαθητή ΕΠΑΛ, που φώναζε έξαλλος στην καθηγήτριά του για να του… σβήσει την απουσία, έσπευσε να καταδικάσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Έτσι, με ανάρτησή της στο Facebook, έσπευσε να το γράψει:  

«Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας, διερευνάται ήδη αρμοδίως, ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του. Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει», τόνισε.

Ωστόσο, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100, εξήγησε ότι το περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή.

«Παρά το ότι έγινε πέρσι, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε ένα σχολείο που νοσεί, από την πρώτη ώρα στείλαμε ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και όλους τους αρμόδιους φορείς», είπεο κ. Κόπτσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter