Η Κεραμέως στέλνει τους σπουδαστές των ΕΠΑΛ ως πελάτες στους Ιδιώτες «και με το νόμο»!

Η Κεραμέως στέλνει τους σπουδαστές των ΕΠΑΛ ως πελάτες στους Ιδιώτες «και με το νόμο»!

Μεγάλη η σπουδή ήταν πράγματι της υπουργού Παιδείας εν μέσω πανδημίας να αποτελειώσει τη Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση, να φέρει το Μεσαίωνα στα σχολεία αλλά και να δείξει το δρόμο στους νέους προς τις ιδιωτικές σχολές!

Πόσες πια ήταν οι υποχρεώσεις τους προς του ιδιώτες;

Για παράδειγμα οι συνέπειες του άρθρου 51 της υπουργού Νίκης Κεραμέως είναι ενδεικτικό (και αυτό) της νεοφιλελεύθερης λογικής που δεν κινείται υπέρ των νέων αλλά δρα… τιμωρητικά και τους στέλνει στην αγκαλιά της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τη λογική: Αν θέλεις κάτι να γίνεις, πλήρωσε. Αν δεν έχεις, μείνε απέξω!

Ίσως βρίσκεται στη λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ψυκτικό από το Περιστέρι

Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 51 του νομοσχεδίου: «Μέγιστο όριο ηλικίας για την εγγραφή στα ημερήσια επαγγελματικά λύκεια είναι τα δεκαεπτά (17) έτη.»

Με τον τρόπο αυτό, το ηλικιακό όριο εγγραφής στα ημερήσια ΕΠΑΛ θα αποκλείσει από τη δημόσια εκπαίδευση δεκάδες χιλιάδες μαθητές, στερώντας την δυνατότητα επανένταξης στο εκπαιδευτικό σύστημα στους μαθητές που το είχαν εγκαταλείψει, τη δυνατότητα αυτών και των αποφοίτων ΓΕΛ να αποκτήσουν ειδικότητα και πτυχίο επαγγελματικών προσόντων σε δημόσια δομή τυπικής εκπαίδευσης, αλλά και των αποφοίτων ΕΠΑΛ να αποκτήσουν 2η ειδικότητα όπως προβλέπεται σήμερα, σε όφελος και πάλι των ιδιωτικών ΙΕΚ και των υπό ίδρυση μεταγυμνασιακών Σχολών Κατάρτισης

Πού θα βρουν αυτό που ζητούν όσοι φοιτούσαν στα ημερήσια απογευματινά ΕΠΑΛ;

Εννοείται στην ιδιωτική εκπαίδευση!

Με απλά λόγια την ώρα που ο κόσμος χάνει τις δουλειές του, δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο και αν θα έχει να φάει, η Νίκη Κεραμέως, υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη των φτωχών και των μικρομεσαίων για χάρη των ιδιωτών και των εχόντων…

Με απλά λόγια, δημιουργεί πελατεία στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, αφού δεν θα μπορούν να πάνε ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Δημόσια γιατί θα είναι πάνω από τα 17!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το έκαναν. Στο παρελθόν διέλυσαν την επαγγελματική εκπαίδευση, καταργώντας 3 τομείς και 15 ειδικότητες των ΕΠΑΛ και θέτοντας σε διαθεσιμότητα 2500 εκπαιδευτικούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter