Πόλεμος στην Ουκρανία: Θετικός ο Πούτιν στο αίτημα του Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θετικός ο Πούτιν στο αίτημα του Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις

Θετικός εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνομιλία που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, στο αίτημα του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις. Όπως δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ρωσία είναι διατεθειμένη να έχει υψηλόβαθμες συζητήσεις με την Ουκρανία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό αγνοούν τις εύλογες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια, έχουν κατ’ επανάληψη υπαναχωρήσει στις δεσμεύσεις τους και συνεχίζουν να προχωρούν με στρατιωτική ανάπτυξη ανατολικά, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα στρατηγικά θεμέλια της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν στον Σι, σύμφωνα με το CCTV. «Η Ρωσία είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει αντιπροσωπεία στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μίνσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία, μια ημέρα μετά την έναρξη της μαζικής εισβολής της Μόσχας στη νότια γείτονα της Ρωσίας.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος ανέφερε η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες με το Κίεβο οποιαδήποτε στιγμή, όταν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καταθέσουν τα όπλα. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Νωρίτερα, κατηγορώντας τη Δύση ότι άφησε την Ουκρανία να αντιμετωπίσει μόνος τη Μόσχα, ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε την Παρασκευή ότι δεν φοβάται να διαπραγματευτεί τον τερματισμό της ρωσικής «εισβολής», αλλά θα χρειαζόταν εγγυήσεις ασφαλείας για να το κάνει. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter