Δείτε πως!

Η Κίνα δημιούργησε 1,8 εκατ. θέσεις εργασίας σε λατινική Αμερική και Καραϊβική

Η Κίνα δημιούργησε 1,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική μέσω ανάπτυξης του εμπορίου, της υλοποίησης επενδύσεων, αλλά και της κατασκευής υποδομών κατά την τελευταία 20ετία, σύμφωνα με αναφορά της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO).

Η αναφορά αυτή, έχει τίτλο: ?Η Επίδραση της Κίνας στην Ποσότητα και την Ποιότητα της Εργασίας στην Λατινική Αμερική και την Καραϊβική,? ενώ τονίζει ότι οι θέσεις εργασίας που υποστηρίχτηκαν από την κινεζική οικονομία στην αναφερόμενη περιοχή μεταξύ του 1995 και του 2016, αντιστοιχούν σε ποσοστό 4% επί του συνόλου των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν.

Περίπου ποσοστό 60% από τις 1,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας συνδέονται με την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα, ποσοστό 20% δημιουργήθηκε από την κατασκευή υποδομών, ενώ ποσοστό 15% των θέσεων εργασίας, αποδίδεται στην αξιοποίηση άμεσων κινεζικών επενδύσεων.

Μεγάλη αύξηση των κινεζικών εξαγωγών:

Ετήσια αύξηση 6,9% κατέγραψαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Αύγουστο. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 14%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τελωνείων που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε πλεόνασμα 286,5 τρισεκατομμυρίων γουάν (44 δισεκατομμυρίων δολαρίων) το οποίο είναι μειωμένο κατά 14% σε ετήσια βάση, όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.