Η Κίνα επιτρέπει δεύτερο παιδί σε όλες τις οικογένειες

Η Κίνα επιτρέπει δεύτερο παιδί σε όλες τις οικογένειες

Από την 1η Ιανουαρίου, η Κίνα επιτρέπει σε παντρεμένα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά. Η πολιτική του ενός παιδιού εφαρμόστηκε στη χώρα στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Από το 2013, η απόκτηση δεύτερου παιδιού επιτράπηκε για ζευγάρια όπου ο ένας γονιός ήταν μοναχοπαίδι.

Πάντως, περίπου το 53,3% των οικογενειών με ένα παιδί δεν θέλουν να αποκτήσουν δεύτερο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα η ομοσπονδία γυναικών της Κίνας ACWF.

Στην έρευνα συμμετείχαν 10.000 οικογένειες με παιδιά μικρότερα των 15 ετών σε 10 περιοχές της χώρας, όπως το Πεκίνο και το Λιαονίνγκ. Ο βασικός παράγοντας που λαμβάνουν υπόψη τους οι γονείς στην απόφασή τους να αποκτήσουν δεύτερο παιδί είναι οι κρατικές υποδομές, όπως οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, η ποιότητα των βρεφικών προϊόντων, οι συνθήκες διαβίωσης και η πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με την έρευνα.

Λόγω οικονομικών δυσχερειών, ένας σημαντικός αριθμός οικογενειών «δεν τολμούν ούτε θέλουν» να αποκτήσουν δεύτερο παιδί, δήλωσε η Τσεν Σιαοσία, επικεφαλής του τμήματος παιδιών στην ACWF.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter