Η Κίνα ετοιμάζεται για πιθανή κατάρρευση της Evergrande, αναφέρει η WSJ

Η Κίνα ετοιμάζεται για πιθανή κατάρρευση της Evergrande, αναφέρει η WSJ

Οι κινεζικές αρχές ζητούν από τις τοπικές κυβερνήσεις να προετοιμαστούν για πιθανή κατάρρευση του υπερχρεωμένου κινεζικού ομίλου Evergrande, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, με τους συντάκτες να επικαλούνται αξιωματούχους με γνώση των συνομιλιών.

Η κίνηση χαρακτηρίστηκε από τους αξιωματούχος «προετοιμασία για πιθανή καταιγίδα», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι έχουν δοθεί οδηγίες σε φορείς των τοπικών κυβερνήσεων και σε κρατικές επιχειρήσεις να παρέμβουν μόνο την ύστατη στιγμή στην περίπτωση που η Evergrande δεν καταφέρει να διαχειριστεί τις υποθέσεις της με συντεταγμένο τρόπο, ανέφερε η WSJ.

Οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν επιφορτιστεί με την αποτροπή ταραχών και τον μετριασμό των αλυσιδωτών αντιδράσεων στους αγοραστές ακινήτων και την ευρύτερη οικονομία, δήλωσαν αξιωματούχοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Evergrande, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα, έχει πληρωμές τόκων ομολόγων 83,5 εκατ. δολαρίων που πρέπει να καταβληθούν σήμερα και 47,5 εκατ. δολαρίων που πρέπει να πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα. Εάν δεν πληρώσει μέσα σε 30 ημέρες από την προγραμματισμένη ημερομηνία πληρωμής, θα θεωρηθεί πως έχει κηρύξει στάση πληρωμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter