Η Κίνα προσφέρει βοήθεια 4,4 εκατ. δολαρίων στη σεισμόπληκτη Συρία

Η Κίνα προσφέρει βοήθεια 4,4 εκατ. δολαρίων στη σεισμόπληκτη Συρία

Η Κίνα θα προσφέρει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 30 εκατ. γιουάν -4,4 εκατ. δολαρίων- στη σεισμόπληκτη Συρία, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Η Μάο Νινγκ δήλωσε ότι 2 εκατ. δολάρια από την έκτακτη βοήθεια θα χρησιμοποιηθούν για ρευστότητα και τις απαραίτητες προμήθειες, προσθέτοντας ότι η Κίνα θα επιταχύνει τα υφιστάμενα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας. Παράλληλα, σημείωσε ότι η χώρα έχει ήδη δεσμευθεί να αποστείλει μια πρώτη δόση 40 εκατ. γιουάν έκτακτης βοήθειας προς την Τουρκία.

Η ομάδα διάσωσης για σεισμούς που έστειλε η Κίνα έφθασε στο αεροδρόμιο στα Άδανα της Τουρκίας νωρίς σήμερα, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο CCTV. Η ομάδα με 82 μέλη μετέφερε 20 τόνους ιατρικών και άλλων απαραίτητων προμηθειών καθώς και εξοπλισμού, όπως επίσης και τέσσερις σκύλους-διασώστες, πρόσθεσε το CCTV.

Επιπλέον, ομάδες εθελοντών διασωστών, με τουλάχιστον 52 άτομα, από τις επαρχίες όπως η Γκουνγκντόνγκ, Τζιανγκσού, Τζιανγκσί και Τζετζιάνγκ, οδεύουν προς τις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας, σύμφωνα με το CCTV.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter