Η κοινή δήλωση Δένδια – Μητσοτάκη επιβεβαιώνει την «κωλοτούμπα» για Βόρεια Μακεδονία και ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η κοινή δήλωση Δένδια – Μητσοτάκη επιβεβαιώνει την «κωλοτούμπα» για Βόρεια Μακεδονία και ένταξη στο ΝΑΤΟ

Μπορεί τελικά στην ορθή επανάληψη που έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών για το κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας – ΗΠΑ τα βλέμματα όλων να στράφηκαν στην αρχική παραδοχή της ελληνικής κυβέρνησης περί «ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών», ωστόσο δεν είναι και το μοναδικό σημείο που βγάζει «μαργαριτάρια».

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται ρητά ότι η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριζε ότι δεν θα το πράξει μόνο και μόνο για να χαιδέψει το δεξιό ακροατήριο της συντηρητικής παράταξης.

Ο χρόνος βέβαια εκδικείται όπως και οι εξελίξεις και τώρα η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με όσα κατήγγειλε προεκλογικά και μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς για το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα η κοινή δήλωση Ελλάδας – ΗΠΑ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα επανέλαβαν τη στήριξή τους στην ενσωμάτωση όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στους ευρωπαϊκούς και διατλαντικούς θεσμούς, σύμφωνα με την επιλογή των λαών τους. Υπογράμμισαν τις προσπάθειες της Ελλάδας προς αυτό το σκοπό, σημειώνοντας τη συνεχιζόμενη συνάφεια της Συμφωνίας των Πρεσπών με την επακόλουθη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας ταυτοχρόνως τη σημασία της συνεπούς εφαρμογής της εν λόγω συμφωνίας με καλή πίστη».

Με λίγα λόγια οι προεκλογικές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για μη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ με την υποστήριξη της Ελλάδος παραπέμπεται στις καλένδες.

Το θέμα βέβαια είναι πως θα το εξηγήσει όλο αυτό στους ψηφοφόρους του τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του κόμματος του και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα που προεκλογικά έκαναν αγώνα ως μακεδονομάχοι κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter