Η κοινοπραξία ΔΕΗ –ARCHIRODON διεκδικεί μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο στη Βόρεια Μακεδονία

Η κοινοπραξία ΔΕΗ –ARCHIRODON διεκδικεί μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο στη Βόρεια Μακεδονία

Η κοινοπραξία ΔΕΗ – ARCHIRODON πέρασε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που προκήρυξε η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας για την κατασκευή και εκμετάλλευση του μεγάλου υδροηλεκτρικού έργου «Cebren».

Η κυβέρνηση της χώρας, κατά τη χθεσινοβραδυνή συνεδρίασή της, ενέκρινε εννέα από τις δέκα εταιρείες και κοινοπραξίες που είχαν υποβάλει αιτήσεις για το έργο, οι οποίες προχωρούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Οι εννέα εταιρείες και κοινοπραξίες που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, είναι οι εξής:

1. Κοινοπραξία ЕNКА – COLIN – Τουρκία

2. Κοινοπραξία ΔΕΗ – ARCHIRODON -Ελλάδα

3. EDF – Γαλλία

4. Κοινοπραξία COBRA – COBRA HIDRAULIKA – Ισπανία

5. Κοινοπραξία EVN – VERBUND – Аυστρία

6. WEBUILD SPA ITALIA (SALINI) – Ιταλία

7. GEZHOUBA GROUP CHINA – Кίνα

8. POWER CONSTRUCTION CORPORATION OF CHINA – Κίνα

9. Κοινοπραξία OZALTIN – YAPI MERKEZI – Тουρκία

Tο υδροηλεκτρικό έργο «Cebren» αφορά την παραχώρηση άδειας για τη χρήση νερού σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικές μονάδες στον ποταμό Crna Reka (Μαύρος Ποταμός).

Το έργο σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στη βάση σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, όπου η κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού της Βόρειας Μακεδονίας ESM θα είναι ο δημόσιος εταίρος στο έργο. Το κόστος κατασκευής του έργου αναμένεται να ανέλθει τουλάχιστον στα 500-600 εκατομμύρια ευρώ.

Η υδροηλεκτρική μονάδα «Cebren« θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 333-458 MW, για ετήσια παραγωγή 1000-1200 GWh ηλεκτρικής ενέργειας (η ESM, η οποία είναι η κρατική επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Βόρειας Μακεδονίας παράγει συνολικά περίπου 4000 GWh ετησίως).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter