Η κοινωνική κατακραυγή και ο διεθνής διασυρμός βάζει «φρένο» στους εμβολιασμούς κυβερνητικών

Η κοινωνική κατακραυγή και ο διεθνής διασυρμός βάζει «φρένο» στους εμβολιασμούς κυβερνητικών

Η πολιτική θύελλα και η κοινωνική κατακραυγή που ξέσπασε από τους συνεχείς εμβολιασμούς κυβερνητικών στελεχών παρακάμπτοντας υγειονομικούς και η προβολή της ντροπιαστικής αυτής κίνησης στα μέσα ενημέρωσης ως κατόρθωμα ανάγκασε για μία ακόμα φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει ρότα και να «αδειάσει» μεγαλοπρεπώς τους ίδιους του τους συνεργάτες αποποιούμενος ο ίδιος κάθε μερίδιο ευθύνης για το νέο αυτό κυβερνητικό φιάσκο. 

Άλλωστε, ήταν ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που μόλις μερικές ώρες πριν την παρέμβαση που ήρθε από το Μαξίμου, διατυμπάνιζε πως η λίστα των 126 ατόμων σχετίζεται με τη συνέχεια του κράτους και πως είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι ντροπιαστικές εικόνες κυβερνητικών στελεχών και κρατικών λειτουργών ακόμα και στο εξωτερικό να πανηγυρίζουν για τον εμβολιασμό τους, την ώρα που δεκάδες υγειονομικοί που κινδυνεύουν καθημερινά να νοσήσουν έμειναν στην εκτός, ανάγκασε το μεσημέρι της Τετάρτης την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να προβεί σε δηλώσεις στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» και να βάλει τέλος στη διαδικασία αυτή.  

«Υπάρχει μια βασική παρανόηση. Ο συμβολισμός του εμβολιασμού εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του Πρωθυπουργού, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κυρίου Κουτσούμπα. Ο συμβολισμός ήταν για να εκπεμφθεί μήνυμα ενότητας προς όλους τους Έλληνες για την ασφάλεια του εμβολίου» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «τα κυβερνητικά στελέχη, όπως όλοι οι Έλληνες, θα εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους, με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών».

Όπως η ίδια αποκάλυψε «συμβολικά» έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα 66 άτομα, αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος αν αναλογιστεί κανείς πως οι δόσεις που έφθασαν στη χώρα είναι ήδη λιγότερες από τις αναμενόμενες. 

Σχετικά με τις selfies των κυβερνητικών στελεχών που εμβολιάζονταν είπε ότι «κακώς έγιναν, καθώς κάποιοι υπερέβαλαν στην εικόνα». 

«Σας είπα για τις selfies κακώς έγιναν, ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στο ανώτατο επίπεδο και δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω. Κακώς υπήρχαν αυτές οι αναρτήσεις» είπε χαρακτηριστικά. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter