Η κολοκυθιά της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την πανεπιστημιακή αστυνομία

Η κολοκυθιά της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την πανεπιστημιακή αστυνομία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Οταν πριν δύο χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας το διατυμπάνισε με κάθε προπαγανδιστικό μέσο ως «τέλος της ανομίας στα ΑΕΙ».

Οι 400 αρχικές προσλήψεις έγιναν σιγά σιγά 1060. Δεν ήταν πραγματικές αξιοκρατικές προσλήψεις. Η επιλογή των μελών των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ήταν ποτέ διαφανής. Σαν κλασικά ρουσφέτια δεν έδωσαν εξετάσεις, δεν πέρασαν από ΑΣΕΠ, ποτέ δεν δόθηκαν εξηγήσεις για τη διαδικασία που αφέθηκε σε μία επιτροπή.

Επιπλέον, δεν εκπαιδεύτηκαν ποτέ για να ασκήσουν αστυνομικά καθήκοντα. Οταν πήγαν στα Πανεπιστήμια, δηλαδή μόνο σε τρία από όλα, στο ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ και το ΑΠΘ, δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Προσπάθησαν να επιβάλουν απλώς την παρουσία τους και όταν βρέθηκαν απέναντι σε διαδηλώσεις, πήγαν τα ΜΑΤ για τους προστατέψουν.

Διαβάστε επίσης: Κυβερνητικό αλαλούμ δίχως τέλος: Διπλό άδειασμα στον… έφιππο Μηταράκη για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Σιωπηρά, από το περυσινό φθινόπωρο αποσύρθηκαν. Συνεχίζουν να παίρνουν μισθό αλλά ούτε αστυνομικοί είναι, ούτε στα Πανεπιστήμια χρειάζονται ούτε ξέρουν τι να τους κάνουν.

Γι αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης είπε ότι «το πλαίσιο της πανεπιστημιακής αστυνομίας επανεξετάζεται και πως θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός».

Ο υπουργός κατάλαβε ότι κάτι πρέπει να κάνει με τους 1060 ανεκπαίδευτους άνδρες και γυναίκες που του έλαχαν στη βάρδια. Ομως, κατά λάθος, πάτησε τον… κάλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχε επενδύσει επικοινωνιακά στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Και όπως είναι γνωστό, ο «Μωυσής» ποτέ δεν κάνει λάθος.

Αρα το λάθος είναι του Μηταράκη. Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Εκεί θα μείνουν. Με ή χωρίς τις πράσινες στολές τους, ανεκπαίδευτοι, μισο-αστυνομικοί. 1060 στο μισθολόγιο την ώρα που λείπουν νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter