Η Κομισιόν «αδειάζει» Ρέγκλινγκ: Με δική του ευθύνη οι δηλώσεις και χωρίς συνεννόηση

Οι δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ περί ανησυχίας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2019 στην Ελλάδα, λόγω των παροχών της κυβέρνησης, έγιναν με δική του ευθύνη, χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε συνεννόηση με τα άλλα θεσμικά όργανα που απαρτίζουν τους θεσμούς.

Αυτό υπογράμμιζαν χθες στις Βρυξέλλες ευρωπαϊκές πηγές σημειώνοντας ότι ο επικεφαλής του ΕSM μάλλον βιάστηκε να τοποθετηθεί, δεδομένου ότι οι θεσμοί δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την αξιολόγηση ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα των δημοσιονομικών επιπτώσεων των μέτρων.

Οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλούσαν αντιδράσεις σε κάποια μερίδα Ευρωπαίων, καθώς ξεφεύγουν από το δόγμα του “σφιχτού ζωναριού”, ωστόσο σε πολιτικό επίπεδο δεν ωφελούσε κανέναν να ανοίξει μέτωπο με την Αθήνα προεκλογικά.

Αφενός λόγω του φόβου ότι θα ευνοούσε ακραίες τάσεις στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, επαναφέροντας μια αίσθηση κρίσης, και αφετέρου γιατί η σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι ότι δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα και επομένως η αξιολόγηση των θετικών μέτρων γίνεται με συγκεκριμένη διαδικασία και με επικεφαλής την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτή η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, οπότε δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για τον αντίκτυπο των εν λόγω μέτρων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Πηγή: avgi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.