Η Κομισιόν διαψεύδει Κικίλια για τo εμβόλιo: Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία (Video)

Η Κομισιόν διαψεύδει Κικίλια για τo εμβόλιo: Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία (Video)

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι από τα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν τμηματικά στη χώρα μας 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά τον κορονοϊό, με την Κομισιόν να τον εκθέτει, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να δοθεί ακριβή ημερομηνία για τη διάθεση των εμβολίων.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν ερωτήθηκε σχετικά με το θέμα των εμβολίων από τον δημοσιογράφο Σαράντη Μιχαλόπουλο, απαντώντας ότι: «Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για τα εμβόλια», προσθέτοντας ότι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να έχει στη διάθεσή της το συντομότερο δυνατόν τα εμβόλια, έχοντας όμως εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: Τέλος Δεκεμβρίου η πρώτη δόση του εμβολίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού

Η Βίβιαν Λουνέλα σημείωσε ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρείες, ούτως ώστε να είναι σε θέση να τα παράσχει άμεσα στα κράτη – μέλη, όταν θα είναι διαθέσιμα. Μάλιστα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής αποκάλυψε ότι υπάρχει μία πρώτη συμφωνία για την παραλαβή 300 εκατομμυρίων δόσεων, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

«Αυτό, όμως, τόνισε η κ. Λουνέλα, είναι μία εργασία εν εξελίξει καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών» και παρέπεμψε σε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, η οποία είχε εκφράσει την ελπίδα της να έχουμε το εμβόλιο στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενες.

«Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο ελπίζουμε όμως δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία, καθώς πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες», υπογράμμισε η εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτος και επικίνδυνος ο φθηνός κυβερνητικός λαϊκισμός»

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε τη διάψευση της Κομισιόν στα λεγόμενα Κικίλια για τη διαθεσιμότητα του εμβολίου.

«Αν δεν αφορούσε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θα ήταν σχεδόν αστείο. Η Κομισιόν, όπως ήταν λογικό, ήδη διέψευσε τον υπουργό Υγείας που το πρωί διαβεβαίωνε ότι η χώρα μας θα προμηθευτεί ένα εμβόλιο που ακόμα δεν υπάρχει.

Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς από ό,τι φαίνεται δεν θα είναι και η τελευταία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπό την κατάρρευση του ανεπαρκούς σχεδίου της, υπόσχεται «χάντρες και καθρεφτάκια» αντί να παραδεχτεί το προφανές: ότι οδηγεί τη χώρα στην ύφεση και αφήνει την κοινωνία απροστάτευτη στην πανδημία.

Ο φτηνός κυβερνητικός λαϊκισμός που παίζει με την αγωνία των πολιτών είναι και απαράδεκτος και επικίνδυνος», τόνισαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter