Η Κομισιόν προτείνει να δοθούν 22,5 δισ. στην Ελλάδα από τα συνολικά 750 για την τόνωση της οικονομίας

Η Κομισιόν προτείνει να δοθούν 22,5 δισ. στην Ελλάδα από τα συνολικά 750 για την τόνωση της οικονομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει ένα πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης ύψους 750 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 500 δισ. ευρώ θα διανεμηθούν με τη μορφή επιχορηγήσεων στα κράτη μέλη και τα 250 δισ. ευρώ σε δάνεια.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Ελλάδα θα λάβει 22,5 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις, με βάση την πρόταση της Κομισιόν ή το 12,5% του ΑΕΠ της.

Η Ιταλία (σύμφωνα με την πρόταση) θα λάβει 81,8 δισεκατομμύρια ευρώ, η Ισπανία 77,3 δισεκατομμύρια και η Γαλλία 39 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο, ο οποίος γνωρίζει τις λεπτομέρειες της πρότασης», αναφέρει το Bloomberg.

Το σχέδιο, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα αποτελέσει την απάντηση της Ε.Ε. στον καταστροφικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης: Νέο «καμπανάκι» Λαγκάρντ: Έως 12% η ύφεση στην Ευρωζώνη – Ξεπερασμένο το «ήπιο σενάριο»

Με τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτηθούν κυρίως επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, ενώ ορισμένα κεφάλαια θα κατευθυνθούν στην ενίσχυση των υποδομών του κλάδου υγείας αλλά και στις πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης.

Η Ε.Ε. θα προσφέρει επίσης εγγυήσεις από τον προϋπολογισμό της προκειμένου να ενισχύσει τις ιδιωτικές επενδύσεις μέσω προσωρινών μέτρων στήριξης βιώσιμων επιχειρήσεων ή περισσότερων κεφαλαίων για τομείς στρατηγικής σημασίας, όπως οι κρίσιμες υποδομές, η τεχνολογία και η υγεία.

Η πρόταση της Κομισιόν ακολουθεί την κοινή γαλλογερμανική πρόταση για ένα ταμείο ανάκαμψης ύψους 500 δισ. ευρώ με στόχο την τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter